2/11/14

Έναρξη Μαθημάτων Αλληλεγγύης



  Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας   συντάσσεται έμπρακτα με τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας και συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σε ένα μέτωπο αγώνα, μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, για να μην κλείσει κανένα σχολείο, κανένας εκπαιδευτικός να μη χάσει τη δουλειά του, κανένα παιδί να μην βρεθεί έξω από το σχολείο. Την ίδια στιγμή όμως που αγωνιζόμαστε για την παιδεία των αναγκών μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μένουν τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης μας εκτός εκπαίδευσης.

  Για όλους εμάς τους εργαζόμενους και άνεργους καθηγητές, τους νέους και τις νέες φοιτήτριες και φοιτητές -που βρισκόμαστε και δρούμε μέσα από την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας- δεν επιτρέπεται να μείνουν τα παιδιά των ανέργων, των υποαπασχολούμενων, των γονιών με χαμηλό εισόδημα εκτός εκπαίδευσης επειδή διαλύουν το δημόσιο σχολείο και καθιστούν την εκπαίδευση προνόμιο λίγων και εκλεκτών. Για εμάς η αλληλεγγύη μεταξύ φίλων, γειτόνων, εργαζομένων, υποαπασχολούμενων ή ανέργων δεν είναι φιλανθρωπία αλλά ανάγκη της καθημερινότητας και δύναμη ανατροπής. Η αλληλεγγύη μας δεν είναι μοιρασιά της φτώχιας μας αλλά στοχεύει στην αυτοοργάνωση και στη δημιουργία άλλων σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.
  Για δεύτερη χρονιά λοιπόν η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας διοργανώνει ενισχυτικά μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές γυμνασίου-λυκείου-ΕΠΑΛ-Δημοτικού, μαθήματα ξένων γλωσσών, πληροφορικής, μουσικής, θεάτρου, φωτογραφίας και κινηματογράφου δίνοντας μια άλλη διάσταση στην εκπαίδευση, πέρα από τη στείρα μάθηση και το εξεταστικό κολαστήριο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε μια διαφορετική σχέση μεταξύ μαθητών–εκπαιδευτικών-γονιών που δεν εδράζεται στην τυποποίηση, την «παπαγαλία», τον εξαναγκασμό ή στο κέρδος.

  Με τα μαθήματα αυτά δεν έχουμε σκοπό να υποκαταστήσουμε το δημόσιο σχολείο ούτε φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε ένα «μη κερδοσκοπικό» φροντιστήριο. Προσπαθούμε να στηρίξουμε τα παιδιά μας στη μάχη για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην μάχη για αξιοπρεπή ζωή και δουλειά με δικαιώματα. Ενισχύουμε τους δεσμούς μεταξύ μας και οργανωνόμαστε για να αντιμετωπίσουμε την αντιλαϊκή επίθεση. Θέλουμε, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές να ανοίξουμε διάλογο για τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης στην λογική του αγώνα για πραγματικά δημόσια δωρεάν παιδεία. Επιδιώκουμε την οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης και του λαού.

Εγγραφές στο χώρο της Λέσχης (Αθ. Μιαούλη 1 & Λεωφ. Δημοκρατίας, πλατεία Λαού,  Κερατσίνι) από 15 Οκτώβρη, κάθε μέρα 6-9μμ και στο τηλέφωνο 6930197726.



Λεωφ. Δημοκρατίας & Αθ. Μιαούλη 1, Πλ. Λαού τηλ. Επικοινωνίας 6930197726
ergatikileshi.kd@gmail.com, ergatikilesxi-kd.blogspot.gr, www.elkd.gr