2/11/14

Και παιδιά στο στόχαστρο - Για τα γεγονότα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου



   Η ''παλικαριά'' και το νταηλίκι κάποιων περίσσεψε για μια ακόμη φορά και μάλιστα σ’αυτή την περίπτωση είχε σαν στόχο της ένα δεκάχρονο παιδί, μαθητή του 8ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου. Αφορμή στάθηκε ένας ασήμαντος τσακωμός μεταξύ μαθητών την ώρα του διαλείμματος. Παρά το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί έλυσαν άμεσα τη διαφορά των παιδιών, το πρωί της 14ης Οκτωβρίου, ένα περιπολικό με δύο οπλοφόρους αστυνομικούς, συνοδευόμενους από τον μηνυτή ''γονέα'', πήγαν στο σχολείο και προσπαθούσαν να εντοπίσουν και να συλλάβουν το δεκάχρονο μαθητή.Όταν η διευθύντρια του σχολείου σύστησε στους αστυνομικούς να απομακρυνθούν από την είσοδο του σχολείου, εκείνοι την προπηλάκισαν με εντολή του εν λόγω γονέα.
  Προκύπτουν, λοιπόν, εύλογα ερωτήματα. Ποιος είναι αυτό ο ''γονέας'', που καταπατώντας κατάφωρα τα δικαιώματα του παιδιού, μηνύει ένα δεκάχρονο παιδί, καλεί περιπολικό με δύο οπλοφόρους αστυνομικούς και απαιτεί τη σύλληψή του; Ποιοι είναι αυτά τα αστυνομικά όργανα που αντί να προσφέρουν αίσθημα ασφάλειας και δικαιοσύνης στα παιδιά, ενεργούν αυθαίρετα και αυταρχικά με στόχο τον εκφοβισμό μαθητών και εκπαιδευτικών;
  Ευτυχώς, αυτοί είναι μειοψηφία και μειοψηφία θα παραμείνουν. Η πλειοψηφία των γονέων στην απογευματινή συνάντηση της Σχολικής Κοινότητας το απόγευμα της ίδιας μέρας καταδίκασε τις συμπεριφορές αυτές και αποφάσισε να προστατεύσει τους μαθητές του σχολείου από ενέργειες που προκαλούν το φόβο και την ανασφάλεια, καθώς και από τους φυσικούς αυτουργούς τους και κάλεσε, το γονέα μηνυτή να αποσύρει τη μήνυση σε βάρος του μαθητή σε ένδειξη μεταμέλειας.Επίσης, ζήτησε τον καταλογισμό ευθυνών για τη συμπεριφορά των αστυνομικών σε βάρος της διευθύντριας του σχολείου.
  Στηρίζουμε τις αποφάσεις της Σχολικής Κοινότητας και καταδικάζουμε κάθε φασίζουσα νοοτροπία και συμπεριφορά σε βάρος άλλων κοινωνικών ομάδων.

  Αγωνιζόμαστε ενάντια στα φαινόμενα του ρατσισμού και του φασισμού με στόχο να εξαφανιστούν από τις γειτονιές μας


Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας