Ποιοι είμαστε

Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας δημιουργήθηκε για να ενώσει τον κατακερματισμένο κόσμο της εργασίας, τους ανέργους, τη νεολαία, τις γυναίκες,  τους συνταξιούχους, τους μετανάστες, όλο τον κόσμο της γειτονιάς που προσπαθεί να βρει διέξοδο και να αγωνιστεί ενάντια στην επίθεση που δέχεται καθημερινά. Είμαστε μια συλλογικότητα που έχει  τη διάθεση  να  είναι  δίπλα σε κάθε  εργαζόμενο  που  απολύεται, σε  κάθε  εργαζόμενο ή  κάτοικο που διεκδικεί  το δίκιο  του απέναντι  σε  ότι  του  κλέβει  την  ζωή . 
Θέλουμε να  δημιουργήσουμε τις  δικές  μας  δομές , που δεν  θα  έχουν  στο  κέντρο  τους το κέρδος  αλλά  την  ταξική  αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους ,θέλουμε να συντονίσουμε  την  δράση  μας  με  άλλες  συλλογικότητες της πόλης μας. Σ' αυτό το μέλλον που μας επιφυλλάσουν εμείς επιλέγουμε το δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο του αγώνα, της συλλόγικότητας, της ρήξης και της ανατροπής. Το δρόμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Το δρόμο της ανιδιοτέλειας και της χειραφέτησης.

Καλούμε τον κόσμο της εργασίας, τους νέους, τους ανέργους, τους μετανάστες του Κερατσινίου να συμμετάσχουν στη λειτουργία της Εργατικής Λέσχης στην πόλη μας

Διαβάστε την ιδρυτική διακήρυξη παρακάτω