24/3/22

ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ | Αντιπολεμική Συγκέντρωση: Όχι στον πόλεμο - Έξω το ΝΑΤΟ!


 Σήμερα καταφθάνει στο λιμάνι του Πειραιά το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ». Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο έχει εμπλακεί όλο το προηγούμενο διάστημα σε πλήθος πολεμικών ασκήσεων στην ευρύτερη περιοχή, ενώ παράλληλα, από τις 28/03, θα εμπλακεί στη μεγάλη Πολυεθνική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2022, που και φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, έχοντας ως κέντρο τη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα.


 Την ώρα που τα σύννεφα του πολέμου πυκνώνουν όλο και περισσότερο, με την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών αλλά και την άμεση εμπλοκή της χώρας στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ, είναι τουλάχιστον προκλητική η παρουσία του αεροπλανοφόρου στην περιοχή. Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών! Τα αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ» δεν έχει καμία θέση στη γειτονιά μας!

 Αυτή τη στιγμή διεξάγεται στην Ουκρανία ένας άδικος και από τις δύο μεριές πόλεμος, ένας πόλεμος που καμία σχέση δεν έχει με τα συμφέροντα του όποιου λαού αλλά αντίθετα σχετίζεται άμεσα με την κερδοφορία του κεφαλαίου, με την κερδοφορία της μίας ή της άλλης αστικής τάξης. Από τη μία η Ρωσία, όσο και αν επικαλείται ότι με την εισβολή της θα προστατεύσει τις Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονμπάς από τους Ουκρανούς φασίστες, στην πραγματικότητα για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι το πώς θα προωθήσει τα συμφέροντα του ρωσικού καπιταλισμού. Από την άλλη, το ΝΑΤΟ και η Ευρώπη σε μια προσπάθεια τόσο να ανακόψουν την οικονομική κρίση, όσο και τη σχετική υποχώρηση της ηγεμονίας τους σε Συρία, Αφγανιστάν, προχωράνε σε ακόμα πιο επιθετικές κινήσεις, σε μια προσπάθεια περικύκλωσης της Ρωσίας άμεσα αλλά και της Κίνας έμμεσα.  

 Από αυτό τον άδικο πόλεμο, οι μόνοι χαμένοι είναι οι λαοί. Οι λαοί πληρώνουν το τίμημα με αίμα, προσφυγιά, εξαθλίωση, φτώχεια. 

 Σε αυτή την κατάσταση, η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών αλλά, αντίθετα, μέσα από την επιλογή της να στείλει όπλα στην Ουκρανία, εμπλέκει τη χώρα ενεργά στο πολεμικό σκηνικό. Παράλληλα η μετατροπή της Αλεξανδρούπολης σε κόμβο για την επίθεση του ΝΑΤΟ προς βορρά, η αξιοποίηση της στρατηγικής βάσης της Σούδας, η ολοένα και πιο έντονη στρατιωτική εμπλοκή φέρνουν νέα δεινά, με τεράστιες οικονομικές επιπτώσεις για το λαό και τη νεολαία. Δίνονται δισεκατομμύρια ευρώ για την αγορά πολεμικών εξοπλισμών, την ώρα που η ακρίβεια διαλύει τις ζωές μας, την ώρα που ο κορονοϊός συνεχίζει να καλπάζει αλλά λεφτά δεν δίνονται στην υγεία, την ώρα που ξεπουλιέται στους ιδιώτες το ένα κοινωνικό αγαθό μετά το άλλο. 

 Κάνουμε, λοιπόν, ξεκάθαρο ότι καμία διάθεση δεν έχουμε να την πληρώσουμε για τους πολέμους τους. Μέσα από ένα μαζικό, μαχητικό, αντιπολεμικό κίνημα θα ανατρέψουμε το πολεμοκάπηλα σχέδιά τους. 

  • Να σταματήσει αμέσως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Όχι στα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας στην περιοχή.

  • Να σταματήσει η εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας! Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις και η διέλευση στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από την Αλεξανδρούπολη.

  • Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!
  • Να δοθούν λεφτά για τις κοινωνικές ανάγκες και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς!  Μέτρα εδώ και τώρα ενάντια στην ακρίβεια.

Όλες και όλοι την Πέμπτη 24/03, στις 6:30 στη συγκέντρωση στο Πασαλιμάνι, ενάντια στην έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου Ντε Γκολ!