29/4/18

Εργατική Πρωτομαγιά


Αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στη ζωή - Αγώνας ενάντια στον πόλεμο


Η εργατική Πρωτομαγιά, μέρα αγώνα και μνήμης για το εργατικό κίνημα και τις κατακτήσεις του, βρίσκει τους εργαζόμενους και το λαό αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα που έχουν δημιουργήσει οι μνημονιακές πολιτικές που έχουν επιβάλλει ΕΕ – ΔΝΤ και ελληνικές κυβερνήσεις. 
Μαζική ανεργία, διάλυση των συλλογικών συμβάσεων, επίθεση στη λαϊκή κατοικία και περιουσία, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και αποδιάρθρωση των δημοσίων υπηρεσιών. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται να επιβάλει νέες μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις, τη διεύρυνση της μισθωτής σκλαβιάς για τους νέους με τη μορφή πρακτικής – μαθητείας που χιλιάδες νέοι θα δουλεύουν χωρίς μισθό, ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ενάντια στην λαϊκή κατοικία και περιουσία που το κίνημα μόνο προστατεύει έως σήμερα.  Σειρά νόμων, προγραμμάτων ΟΑΕΔ – ΕΣΠΑ που οδηγούν στην πλήρη, απελευθέρωση απολύσεων και ελαστικοποιήση των εργασιακών σχέσεων μετατρέποντας την εργασία από δικαίωμα σε «προνόμιο». Ένα «προνόμιο» για το οποίο ο εργαζόμενος χάνει κάθε δικαίωμα διεκδίκησης, απέναντι σε πενιχρούς μισθούς, ατελείωτα ωράρια ή εκ περιτροπής εργασία, το δικαίωμα σε δώρα, άδειες ακόμα και στην εγκυμοσύνη, κάθε εναντίωση στην εργοδοτική αυθαιρεσία αντιμετωπίζεται ως θράσος με την απόλυση να καραδοκεί.
Ο γραφειοκρατικός συνδικαλισμός ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στέκεται ανήμπορος να στηρίξει τα εργατικά δικαιώματα, εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια οργάνωσης των εργατικών αντιστάσεων, στρώνοντας το δρόμο σε ΣΕΒ, εργοδότες και κυβέρνηση να παγιώσουν τον εργατικό μεσαίωνα.
Μετά την καταστροφή που έφεραν με τη «διάσωση των τραπεζών», φέρνουν στην επιφάνεια την πολεμική απειλή. Έχουν την απαίτηση, οι άνθρωποι που είδαν τη ζωή τους να αλλάζει ραγδαία προς το χειρότερο, τώρα να δώσουν και την ίδια τους τη ζωή. Οι χιλιάδες νέων που μετανάστευσαν στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής από την οποία βρέθηκαν αποκλεισμένοι στον τόπο τους, σήμερα να πολεμήσουν. Να πολεμήσουν για τα πετρέλαια, τις ΑΟΖ, για το ποιος θα είναι ο πιο έμπιστος υπηρέτης του ΝΑΤΟ στην περιοχή
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οι σπίθες της αντίστασης εμφανίζονται, οι αγώνες γυναικών που μπαίνουν μπροστά ενάντια σε απολύσεις γιατί εγκυμονούσαν, νέοι που διεκδικούν το δώρο του Πάσχα, στους αγώνες των ναυτών, των συμβασιούχων στα ΕΛΠΕ και στους δήμους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.  Η δικιά μας προοπτική και ελπίδα είναι στους αγώνες, την οργάνωση από τα κάτω της αντίστασης στους χώρους δουλειάς και τη γειτονιά.
Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να χαθούν στον πόλεμο, θα αγωνιστούμε για τη ζωή που μας αξίζει.
Η εργατική Πρωτομαγιά να δώσει ένα μήνυμα για την ειρήνη των λαών, το δικαίωμα στην εργασία, την παιδεία, την υγεία, τη στέγαση, το περιβάλλον.

Καλούμε στην συγκέντρωση σωματείων του Πειραιά την Πρωτομαγιά,

Τρίτη 9:30 πμ στο Πασαλιμάνι.