18/7/17

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ' ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

 Για ακόμα μια φορά μετά από τόσες, γινόμαστε θεατές μιας προκλητικής σκευωρίας σε βάρος νέων ανθρώπων, ολοφάνερα κατασκευασμένης. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται πως η Δικαιοσύνη στα χρόνια της κρίσης είναι σταθερά στο πλάι των λίγων, σταθερά απέναντι στους εργαζόμενους, τους αγωνιζόμενους, τους κυνηγημένους.

 Λίγες μέρες πριν, με απόφαση του Αρείου Πάγου δίνεται το δικαίωμα στους εργοδότες να μην πληρώνουν τους εργαζόμενούς τους. Χθες, η απόφαση του Εφετείου με πλειοψηφία 3-2 για τη συνέχιση της φυλάκισης της Ηριάννας, συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο της ασυδοσίας, της απόλυτης ασυλίας και προστασίας του κράτους, των μηχανισμών του και των έμπιστών του, παρά τις αμέτρητες και εξόφθαλμες αυθαιρεσίες. Την ίδια στιγμή, επιφυλάσσεται εκδίκηση, τρομοκράτηση, εκδίωξη για όσους σηκώνουν κεφάλι, καταδίκη για ολόκληρους αγώνες και κινήματα (βλ. αγώνα ΟΤΑ, μαθητικές καταλήψεις,συνταξιούχοι, Δίκτυο Σπάρτακος κ.ο.κ.). Το δόγμα «νόμος και τάξη»
ακόμα καλά κρατεί.

 Η   καταδιωκτική μανία δικαστικών κύκλων, αστυνομίας και εισαγγελικών αρχών ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό, όμως, είναι συνέχεια και αποτέλεσμα της στάσης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Κυβέρνησης της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας, του συνεχούς χαϊδέματος δικαστικών και αστυνομικών, της «συνέχειας του κράτους» και μαζί με αυτό των πιο σκοτεινών τακτικών που μεταχειρίζεται. Είναι άλλωστε μια Κυβέρνηση που από την εκλογή της έβαλε τα κέρδη των λίγων και τις μνημονιακές δεσμεύσεις πάνω από τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολλών, που θεωρούνταν δεδομένα.

Όλα αυτά όμως δε θα μείνουν αναπάντητα.

Η Ηριάννα και ο Περικλής θα αθωωθούν!
Δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων!

Κάτω τα χέρια απ' τις ζωές μας και τα δικαιώματά μας!
ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΙΣ 19.30, ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ