8/7/17

10 Ιουλίου:Καταδίκη των χρυσαυγιτών // Όλοι-ες στα δικαστήρια Πειραιά

 Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας καλεί και συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση τη Δευτέρα 10 Ιουλίου,στις 08:30 στα δικαστήρια Πειραιά, για την υπόθεση της επίθεσης του τάγματος εφόδου της Χ.Α. σε εκλογικό κέντρο του Κερατσινίου την ημέρα των εκλογών τον Ιανουάριο του 2015. 


 Εδώ και τώρα καταδίκη της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης
Οι φασίστες δεν χωράνε στις γειτονιές μας

Ακολουθεί το κάλεσμα τοπικών συλλογικοτήτων και οργανώσεων:


ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Αντιφασιστική συγκέντρωση
Δευτέρα 10 Ιούλη, 8.30 π.μ. Δικαστήρια Πειραιά 
( Σκουζέ και Φιλελλήνων)



Τη Δευτέρα 10 Ιουλίου διεξάγεται η δίκη μελών της εγκληματικής νεοναζιστικής οργάνωσης της χ.α. για την επίθεση σε εκλογικό κέντρο του Κερατσινίου στις εκλογές του Γενάρη το 2015.
Η εγκληματική οργάνωση επιχείρησε να εμφανιστεί ξανά στην περιοχή του Κερατσινίου και μάλιστα στην ίδια περιοχή όπου λίγα χρόνια πριν δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα. Η προσπάθειά επανεμφάνισή τους εντάσσεται στα πλάισια της εκ νέου επιβολής κλίματος φόβου και τρόμου σε όλη την περιοχή του Πειραιά.
Η επίθεση που δέχτηκαν, έξω από το συγκεκριμένο εκλογικό κέντρο τον Γενάρη του 2015, μέλη αντιφασιστικών συλλογικοτήτων αλλά και μέλη οργανώσεων και κομμάτων ήταν χαρακτηριστική του τρόπου επίθεσης της εγκληματικής οργάνωσης. Τάγμα εφόδου με κράνη, λοστάρια και σιδερογροθιές επιχείρησε να επιβάλει την παρουσία της στο χώρο. Σύσσωμοι όλοι οι παρόντες αντέδρασαν, απομόνωσαν και εκδίωξαν τους νεοναζί. Θύματα σε αυτή την κατάσταση έπεσαν συμπολίτες μας όπου έκαναν και μήνυση.
Η προσπάθεια αυτή της εγκληματικής οργάνωσης για επανεμφάνιση βρίσκει πάτημα στην αργή εξέλιξη της δίκης της χ.α. όπου εδώ και δύο χρόνια διεξάγεται με συγκεκριμένες ευθύνες να βαραίνουν την κυβέρνηση για τον τρόπο διεξαγωγής.(επιθέσεις στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, επιθέσεις σε μάρτυρες κατηγορίας κλπ.). Η χ.α. αποτελεί χρυσή εφεδρεία και πολλές φορές με την πρακτική της, πρώτη επιλογή για την επιβολή της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η φασιστική απειλή αποτελούν χρήσιμα εργαλεία για την εφαρμογή των δυσβάσταχτων μέτρων του 4ου μνημονίου που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η επίθεση που δέχτηκαν γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά στο Ν.Ικόνιο όπου υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στη μόρφωση των παιδιών των προσφύγων.
Καλούμε τα συνδικάτα, τις αντιφασιστικές συλλογικότητες να στηρίξουν την κινητοποίηση τη Δευτέρα 10 Ιούλη, στις 8.30 π.μ στα δικαστήρια Πειραιά, Σκουζέ 1.