27/6/17

Νίκη στον αγώνα των συμβασιούχων των Δήμων! Καμιά απόλυση – Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!


Σαν Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας στεκόμαστε ολόψυχα στο πλευρό των αγωνιζόμενων συμβασιούχων στους ΟΤΑ. Η ίδια Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ανανέωσε τις συμβάσεις τους πριν λίγους μήνες τώρα τους εμπαίζει και τους οδηγεί στην απόλυση με πρόσχημα την απόφαση του ελεγκτικού συνεδρίου που βασίζεται πάνω σε νόμο – μνημονιακό έκτρωμα τον οποίο η ίδια θα έσκιζε.
Όλοι βλέπουμε τι συμβαίνει μετά από μια βδομάδα αποχής από την εργασία αυτού του κλάδου. Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τις άλλες υπηρεσίες των Δήμων καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να μονιμοποιηθούν. Δε μπορούν να λειτουργούν ομαλά οι υπηρεσίες αυτές με προσωπικό που ανακυκλώνεται.
Η διάλυση των δημοτικών υπηρεσιών εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της πολιτικής της ΕΕ που θέλει να ιδιωτικοποιηθεί ακόμα και ο αέρας που αναπνέουμε. Η κερδοφορία επιχειρηματιών μέσα από την αποκομιδή και επεξεργασία των απορριμάτων είναι το νέο «μεγάλο κόλπο» ήδη στη Βόρεια Ευρώπη και για το λόγο αυτό έχουν ξεκινήσει και εδώ τα σενάρια περί ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας. Να μήν επιτρέψουμε να θυσιαστούν κι άλλες ζωές, κι άλλες θέσεις εργασίας στο βωμό του κέρδους.
Κανείς δε μπορεί να τρώει το παραμύθι της εκ περιτροπής εργασίας. Μισή δουλειά σημαίνει μισή ζωή. Το αφήγημα «να φύγουν αυτοί να δουλέψουν άλλοι» που συστηματικά καλλιεργείται από τα ΜΜΕ σημαίνει στην πραγματικότητα ανεργία για όλους με ένα ξεροκόμματο περιστασιακά που απλά διασφαλίζει τη βιολογική μας επιβίωση. Να μη γίνουμε συνένοχοι και συμμέτοχοι στο μνημονιακό κανιβαλισμό.
Για να βγούν αύριο νικητές οι συμβασιούχοι από το δίκαιο αγώνα τους και να καθαρίσουν τις πόλεις μας με το κεφάλι ψηλά, πρέπει όλοι να στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματά τους.
Να μην επιτρέψουμε να ηττηθούν, γιατί κάθε ήττα εργατικού αγώνα σήμερα είναι ήττα όλων μας.
Να μην επιτρέψουμε να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός ποτέ και πουθενά.
Να τους στηρίξουμε για να μην υποχωρήσουν. Ο λαός μας έχει ανάγκη από μια μεγάλη νίκη ενάντια στις αποφάσεις των πάνω, νίκη που θα φέρει νέα πνοή σε όλους μας για τους νέους αγώνες που απαιτούνται για το οριστικό ξερίζωμα των μνημονιακών πολιτικών.

Για να φύγουν τα σκουπίδια από τους δρόμους, να φύγουν πρώτα τα σκουπίδια που μας κυβερνάνε!

Το μέλλον τους δε μας χωράει...
Το παρόν μας να τους αποβάλει!