26/4/17

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Οι πρόσφυγες, τα θύματα του πολέμου και των πολιτικών που σπαράζουν χώρες για το κέρδος και τους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστών είναι δικοί μας άνθρωποι, αδέρφια μας. Εμείς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, ο λαός αυτής της χώρας, χτυπημένοι και οι ίδιοι  από τα μνημόνια και την πολιτική με την οποία ΕΕ, κυβέρνηση και κεφάλαιο μαζί, μας οδηγούν στη φτώχεια και την απομόνωση, θα σταθούμε δίπλα τους. Δίπλα τους γιατί γνωρίζουμε ότι μας ενώνει κοινή μοίρα, κοινός αγώνας απέναντι στον πόλεμο, τον ρατσισμό, την φτώχεια και την εκμετάλλευση.
Θα σταθούμε ξανά εμπόδιο στους φασίστες της ΧΑ που επιχειρούν να ρίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να σπείρουν το μίσος και να στοχοποιήσουν οικογένειες και παιδιά που αναζητούν ασφαλές καταφύγιο ανάμεσα από τις βόμβες και τα όπλα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ,του ISIS ( αυτά που οι φασίστες συνηθίζουν να δοξάζουν) και της κυβέρνησης Άσσαντ.
Θέλουμε οι πρόσφυγες να ζήσουν στις πόλεις μας σε χώρους φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες και όχι σε αποκλεισμένα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Θέλουμε να έχουν πρόσβαση σε υγεία, παιδεία, περίθαλψη, δημόσια και δωρεάν για όλους. Δεν θα επιτρέψουμε το ανθρωπιστικό πρόβλημα των προσφύγων να γίνει παιχνίδι στα χέρια της κυβέρνησης ,της Ε.Ε. ,των ΜΚΟ και άλλων, για πολιτικό και οικονομικό όφελος. Ούτε να αξιοποιείται για την ανάπτυξη ενος "φιλάνθρωπου προφίλ" όσο είναι μπροστά οι κάμερες, όπως έγινε  όσο οι πρόσφυγες ήταν στο λιμάνι του Πειραιά, και απο τον δήμαρχο Πειραιά και τα εφοπλιστικά συμφέροντα που τον στηρίζουν. Η ενίσχυση των κοινωνικών δομών, των νοσοκομείων, των σχολείων είναι η σταθερή μας απαίτηση για την κάλυψη των αναγκών όλων, ντόπιων και μεταναστών. Η διάλυση που έχουν φέρει οι μνημονιακές πολιτικές, θα συνεχιστεί με το πέρασμα των κοινωνικών δομών στα χέρια ιδιωτών και ΜΚΟ, στις πλάτες όλων μας. Είναι ενα ανήθικο έγκλημα κυβέρνησης, Ε.Ε. και δήμου με "ανθρωπιστικό" περιτυλιγμα.


  • Καλούμε όλες και όλους να σταθούμε απέναντι στους δολοφόνους της ΧΑ.
  • Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων.
  • Ανοιχτοί πρόσβαση για όλους σε δημόσια και δωρεάν υγεία - παιδεία -στέγαση-πρόνοια

Αντιφασιστική συγκέντρωση Τετάρτη 26 Απριλίου, 3 μμ στο δημαρχείο Πειραιά (πλ. Κοραή).