4/10/16

ΟΧΙ στην απόλυση της Ε. Β. από το κατάστημα της Vodafon στον Πειραιά

Καταγγέλλουμε την παράνομη απόλυση της εργαζόμενης Ε. Β., από το κατάστημα της Vodafon στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 28Α στον Πειραιά. Ο ιδιοκτήτης κος Γιοβανούδης, βρήκε αφορμή για την απόλυση ένα πρόβλημα υγείας της συναδέλφου (επιληπτικές κρίσεις) για το οποίο είχε ενημερώσει τον ιδιοκτήτη από την πρώτη μέρα στη δουλειά.
Ο ιδιοκτήτης πέρα απο το απάνθρωπισμό  που έδειξε πετώντας την συναδέλφισσα στον δρόμο μόνη και αβοήθητη μετά απο βαρή επιληπτικό κρούσμα που είχε εν ώρα εργασίας  , είχε απο πάνω και το θράσος να της  πει  την επομένη ότι την απολύει για δικό της καλό και την συμβούλευσε κιόλας «να βρει μια δουλειά που να της ταιριάζει,  με λιγότερο άγχος και στρες». Θαρρείς και αν η συναδέλφισσα είναι άνεργη και χωρίς χρήματα στην τσέπη, αυτό θα βελτιώσει τα προβλήματα υγείας. Θαρρείς και το άγχος και το στρες δεν το δημιουργούσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης με τους «απιαστους» στόχους πωλήσεων που έβαζε κάθε βδομάδα.
Η πραγματικότητα είναι ότι πρόκειται για μια παράνομη και καταχρηστική απόλυση από κάθε πλευρά.
Η συνάδελφος ποτέ και σε καμία στιγμή δεν δέχτηκε επίπληξη από την εργοδοσία ότι ήταν ανεπαρκής στη δουλειά της. Αυτό που μοιάζει ότι ενόχλησε την εργοδοσία είναι το γεγονός ότι η Ε. Β. είναι ενεργή σε όλους τους αγώνες του κινήματος, συμμετείχε σε όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Αρνιόταν συστηματικά να δουλέψει τις Κυριακές που απεργούσαν τα σωματεία ενάντια στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και αυτό βάρυνε εναντίον της.
Στο κατάστημα της Vodafon στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 28Α στον Πειραιά, παρόλο που οι εργαζόμενοι προσλαμβάνονταν για 8ωρη απασχόληση, καθημερινά τους έβαζαν στόχους για πωλήσεις και απειλούσαν με απόλυση αν δεν εκπληρωθούν. Και ακόμη περισσότερο, αντί να πληρώνονται σε χρήματα τα μπόνους από την επίτευξη των στόχων, τους έδιναν δωροεπιταγές.  Σε αυτές τις συνθήκες η παρουσία της συναδέλφισσας Ε. Β. δημιουργούσε πρόβλημα στις αντεργατικές πρακτικές της εργοδοσίας.

  • Να ανακληθεί η παράνομη απόλυση της συναδέλφισσας Ε. Β.
  • Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψη της
  • Να σταματήσουν οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς στο κατάστημα 

    ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΤΗ 12/10 στις 18.00 έξω απο το κατάστημα της Vodafone (Βασιλέως Γεωργίου 28Α, Πειραιάς)