3/12/14

Αλληλεγγύη στους κρατούμενους απεργούς πείνας

Μέρα με τη μέρα, όσο χειροτερεύει η κατάσταση της υγείας του Νίκου Ρωμανού, τόσο φαίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο ότι ζούμε σε μια χώρα όπου ακόμη και η δικαιοσύνη αποτελεί προνόμιο των λίγων. Όταν, η κυβέρνηση ψηφίζει νόμους αντισυνταγματικούς, η αστυνομία αλωνίζει χωρίς έλεγχο χτυπώντας διαδηλωτές και σκοτώνοντας εφήβους, η Χρυσή Αυγή σφάζει κόσμο αργά τη νύχτα και βουλευτές και επιχειρηματίες που είναι μπλεγμένοι σε οικονομικά σκάνδαλα κυκλοφορούν ελεύθεροι, είναι πλέον ορατό ότι η δημοκρατία, ακόμη και όπως την παρουσιάζουν ο Σαμαράς και Βενιζέλος, δεν υπάρχει. 
Ακόμη, όμως, και σε αυτή την περίοδο είναι σοκαριστικό να βλέπουμε την αναλγησία της κυβέρνησης και της δικαιοσύνης μπροστά σε ανθρώπους που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα στη μόρφωση βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Ο Νίκος Ρωμανός και Ηρακλής Κωστάρης αγωνίζονται για να τους παρασχεθούν, οι προβλεπόμενες για όλους τους κρατούμενους,  εκπαιδευτικές άδειες. Και οι δύο έχουν όλες τις νόμιμες προϋποθέσεις και συγκεκριμένα ο Η.Κωστάρης έπαιρνε επί δυόμιση χρόνια, χωρίς ποτέ να παραβιάσει τους όρους, ενώ αυτές διακόπηκαν αυθαίρετα και χωρίς  αιτιολογία.
Η διακριτική μεταχείρηση της κυβέρνησης  Σαμαρά-Βενιζέλου είναι ένα μήνυμα προς όλη την κοινωνία: Όσοι αγωνίζονται και πάνε κόντρα στα σχέδια μας θα του τσακίσουμε με κάθε τρόπο! Όσοι διαμαρτύρονται, όσοι διαδηλώνουν, απεργούν και εξεγείρονται θα τιμωρηθούν καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας. Ο νόμος για την κυβέρνηση είναι ένα εργαλείο που το χρησιμοποιεί όπως και όποτε θέλει χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα.  
Ο εκβιασμός της κυβέρνησης δεν πρέπει να περάσει! Από τους φοιτητές, τους μαθητές και τη νεολαία μέχρι τους γιατρούς, τους εκπαιδευτικούς και όλη την κοινωνία πρέπει να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής. Δε φοβόμαστε ούτε την κυβέρνηση, ούτε την αστυνομία και τη Χρυσή Αυγή, ούτε τις τράπεζες , την Ε.Ε. και την Τρόικα. Σε μια κοινωνία που βυθίζεται ολένα και περισσότερο στο σκοτάδι και κυριαρχούν λογικές μαύρων στιγμών της ιστορίας, ο αγώνας των απεργών πείνας αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα αντίστασης. 
Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας  συμπαραστέκεται στους απεργούς πείνας και τις οικογένειές τους και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους.
Καταδικάζουμε την παράνομη,  αυταρχική και εκδικητική στάση της κυβέρνησης, που επιλέγει να παίζει πολιτικά παιχνίδια πάνω στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Η κυβέρνηση Σαμαρά και υπουργός δικαιοσύνης φέρουν την απόλυτη ευθύνη για την ζωή του Νίκου Ρωμανού και των υπολοίπων απεργών πείνας. Καταδικάζουμε τις φυλακές τύπου Γ και τις ειδικές συνθηκες εγκλεισμού που δρομολογούνται από την κυβέρνηση, οι οποίες παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων.
Απαιτούμε το σεβασμό των δημοκρατικών δικαιωμάτων μέσα και έξω από τις  φυλακές. Ο λαός δεν θέλει άλλα θύματα.