19/11/13

Ανακοίνωση για τον Απεργιακό Αγώνα των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ.

Η ΕΛΚΔ εκφράζει την αλληλεγγύη της και την συμπαράστασή της στον συνεχιζόμενο αγώνα των διοικητικών  υπαλλήλων  στα ΑΕΙ!
Ο αγώνας τους παρά τους αλλεπάλληλους εκβιασμούς, την τρομοκρατία και τη συκοφάντηση  από την πλευρά της κυβέρνησης, των μνημονιακών ΜΜΕ και των κάθε είδους κερδοσκοπικών συμφερόντων  αποτελεί υπόδειγμα ενός ανυποχώρητου και ακηδεμόνευτου αγώνα. Ο αγώνας αυτός ,που οργανώθηκε και ανατροφοδοτείται από τους ίδιους τους εργαζόμενους με δίκαια αιτήματα που φτάνουν πέρα από την  αυτονόητη διεκδίκηση του δικαιώματος στην εργασία, αποτελεί σε αυτή τη χρονική συγκυρία, την αιχμή στην προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας . Η οποία δέχεται τυφλή επίθεση από την κυβέρνηση και την Τρόικα δήθεν στο όνομα του «εξορθολογισμού και της εξυγίανσης» και απαξιώνεται ανεπανόρθωτα μαζί με μία σειρά από κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες (επιστρατεύσεις εργαζομένων, κατάργηση ασύλου, αστυνομική και φασιστική βία, ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης)  που καταπατώνται πλέον σε συστηματική βάση, αποσκοπώντας στην οικονομική, κοινωνική και πολιτική εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας.
Η ΕΛΚΔ, έχοντας ήδη σταθεί στο πλευρό των εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έδωσαν αγώνα διαρκείας το προηγούμενο διάστημα  αλλά και όλων των υπόλοιπων πληττόμενων κλάδων του εργατικού κινήματος και στο πλαίσιο της προσπάθειας να απαντήσει  με καθημερινούς αγώνες στη φτώχεια, τον εκφασισμό και τα αδιέξοδα  που γεννιόνται καθημερινά στις γειτονιές μας  ως αποτέλεσμα  των σαρωτικών μέτρων λιτότητας, δε μπορεί παρά να συμπαραταχθεί με κάθε αγώνα που αποσκοπεί στη διασφάλιση της εργασίας, της αξιοπρέπειας και της ανεμπόδιστης πρόσβασης στα δημόσια αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Συγκοινωνίες, Ρεύμα, Νερό, Ανεξάρτητη  Ενημέρωση, Πολιτισμός).
Το δημόσιο πανεπιστήμιο πρέπει να είναι λειτουργικό και «ανοιχτό» για όλο το λαό χωρίς ταξικούς φραγμούς, να παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο και έρευνα που να απαντά στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι  στην εμπορευματοποίηση της γνώσης από τα ιδιωτικά συμφέροντα των καπιταλιστών και των πολυεθνικών ομίλων. Να «ανοίξει» για τα παιδιά των εργατικών και λαϊκών οικογενειών χωρίς δίδακτρα, με δωρεάν συγγράμματα, σίτιση και στέγαση.
  Η τακτική της κυβέρνησης να ρίξει τις ευθύνες για τα κλειστά Πανεπιστήμια στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους, και στους συλλόγους των εργαζομένων και φοιτητών που τους στηρίζουν εμπράκτως επί 11 εβδομάδες, ενεργοποιώντας  παράλληλα «κοινωνικούς αυτοματισμούς» ,θα πέσουν στο κενό. Τα πανεπιστήμια τα κλείνει και τα καταργεί η ίδια η  κυβέρνηση με τις αδιάλλακτες , αντιλαϊκές και πραξικοπηματικού τύπου μεθοδεύσεις της!
  Κανένα ψεύτικό δίλημμα, κανένας κατασταλτικός μηχανισμός με το προκάλυμμα της «νομιμότητας» , δεν μπορεί να αμαυρώσει έναν δίκαιο αγώνα

Είμαστε μαζί τους μέχρι την τελική νίκη!