13/11/13

Ενημέρωση για τη Συνέλευση της Λέσχης, 10 Νοέμβρη

Έγινε μια πλούσια συζήτηση με αιχμή τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις, με προσπάθεια να αντλήσουμε τα συμπεράσματα που θα βοηθήσουν τον προσανατολισμό και την ανάπτυξη της δράσης της ΕΛΚΔ.
Δράση που όλοι συμφωνήσαμε ότι το τελευταίο διάστημα ήταν πλούσια, ουσιαστική και προσανατολισμένη στα κεντρικά πολιτικά ζητήματα του λαϊκού κινήματος. Η διαπίστωση της συζήτησης είναι ότι οι αγώνες αυτοί πρέπει το επόμενο διάστημα να ενταθούν στο τρίπτυχο: Αλληλεγγύη Αντίσταση Ανατροπή. Σ΄αυτή  την προοπτική αναδείχτηκε η ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης παρέμβασης της ΕΛΚΔ με πολύπλευρες δράσεις για τα εργασιακά δικαιώματα, τη μόρφωση, τον πολιτισμό και την ψυχαγωγία.
Τέτοιες πολυποίκιλες δράσεις, είναι αυτές που διαμορφώνουν ελεύθερη σκέψη, αγωνιστική συνείδηση, αντιφασιστική – αντιρατσιστική στάση ζωής, ενισχύουν τη διάθεση για αγωνιστική διεκδίκηση, ωριμάζουν τις συνειδήσεις για συλλογικές αντιστάσεις στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.
Οι συγκεκριμένες αποφάσεις που πήρε η συνέλευση είναι:
1)   Ξεκινούν από 1η Δεκέμβρη ενισχυτικά μαθήματα αλληλεγγύης σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου.
    Τα μαθήματα θα γίνονται στο στέκι της Λέσχης. Προοπτικά αν ο χώρος δεν καλύπτει  τις      ανάγκες θα αναζητήσουμε και άλλο χώρο.
Η θεατρική ομάδα προετοιμάζει και θα αρχίσει αρχές Δεκέμβρη, θεατρικό εργαστήρι για παιδιά δημοτικού-γυμνασίου.
Η μουσική ομάδα θα ξεκινήσει άμεσα μαθήματα κιθάρας και μπουζουκιού.
Για την ενημέρωση του κόσμου θα εκδοθεί ενημερωτικό φυλλάδιο και θα βγει αφίσα.

2)           Η εργατική ομάδα ανέλαβε τη διοργάνωση μιας πολύπλευρης δράσης με θέμα «Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, Εργασιακά δικαιώματα και εργατικοί αγώνες» Σκοπός μέσα από παρεμβάσεις σε εργασιακούς χώρους, έρευνα, ιστορική καταγραφή, ανάδειξη εργασιακών συνθηκών, δικαιωμάτων, και αιτημάτων να βγουν συμπεράσματα-προτάσεις για το εργατικό κίνημα της περιοχής. Αιχμή της δράσης οι χώροι της Ν/Ε Ζώνης, ο ΟΛΠ, τα Ν. Σκαραμαγκά. Αυτή η δουλειά θα ξεκινήσει με μια εκδήλωση συζήτηση στα μέσα Γενάρη, θα ακολουθήσει εξειδικευμένη δουλειά στους εργασιακούς χώρους και το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί 3-4 μήνες μετά, με έκδοση ειδικού φυλλαδίου, σε νέα εκδήλωση. Για την υλοποίηση αυτής της δράσης πλάι στην Εργατική ομάδα θα λειτουργήσει μια μικρή ομάδα εργασίας.( όποιος επιθυμεί να συμμετέχει ας το δηλώσει)
3)           Η ΕΛΚΔ θα συνέχισει την προσπάθεια για ανάπτυξη της αντιφασιστικής δράσης, θα προτείνει και θα συμβάλει στην υλοποίηση δράσεων από τον Αντιφασιστικού Συντονισμού Κερατσινίου Δραπετσώνας Περάματος. Η ΕΛΚΔ  θα οργανώσει επίσκεψη στο μνημείο του μπλόκου της Κοκκινιάς σε μια ξενάγηση ιστορικής μνημης των αντιφασιστικών λαικών αγώνων.
4)           Για την επέτειο του Πολυτεχνείου, στο χώρο της Λέσχης, θα γίνει την Παρασκευή 15 Νοέμβρη στις 8.30μμ μουσική βραδιά από τη μουσική ομάδα.
5)           Μέχρι το τέλος Νοέμβρη θα γίνει μουσική βραδιά αφιερωμένη στο Ιταλικό αντιστασιακό τραγούδι.
6)           Συνέλευση αποφάσισε η επόμενη συνέλευση να γίνει το Σάββατο 7 Δεκέμβρη 6μμ στο χώρο της Λέσχης. Γενικά να καθιερωθεί  η μηνιάτικη συνέλευση να γίνεται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα (πλην ειδικών γεγονότων)