28/11/13

Δεκέμβρης 2008

Το αίμα του αδικοχαμένου 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δολοφονημένου από το πιστόλι του αστυνομικού Επ. Κορκονέα, γίνεται το έναυσμα για να ξεσπάσουν μαζικές διαδηλώσεις και συγκρούσεις λίγες ώρες μετά αλλά και στις επόμενες μέρες. Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες πραγματοποίησαν οργισμένες και άκρως πολιτικοποιημένες διαδηλώσεις, προς την ΓΑΔΑ και τη Βουλή.


Δεκέμβρης 2009

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της κυβέρνησης από τον Γ. Α. Παπανδρέου και λίγους μήνες πριν την έλευση της τρόικας η αστυνομία επιδίδεται σε ένα όργιο προσαγωγών και συλλήψεων αγωνιστών για να προλάβει τυχών  αναζωπυρώσει αγωνιστικών διαθέσεων από τους εργαζόμενους και τη νεολαία με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας.
Μια από αυτές έγινε και στη γειτονιά μας. Στο αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Ρεσάλτο. Κάθε είδους κατασταλτικός μηχανισμός επιστρατεύτηκε για να συλλάβει είκοσι δύο άτομα, αγωνιστές. Επίσημη αιτία; Εντόπισαν μέσα στο στέκι τους άδεια μπουκάλια μπύρας, πετρέλαιο για τη σόμπα τους, εργαλεία και σημαίες.

Λίγο αργότερα σε μια άλλη επιχείρηση οι ίδιες δυνάμεις εισέβαλαν στο δημαρχείο του Κερατσινίου και συνέλαβαν σαράντα δύο άτομα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να διαμαρτυρηθούν και να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες του στεκιού.   

Νοέμβριος 2013

Σήμερα τέσσερα χρόνια μετά και ενώ η τρόικα με τις διάφορες μονοκομματικές και πολυκομματικές κυβερνήσεις έχουν εξοντώσει χιλιάδες λαού. Έχοντας συντρίψει κάθε εργασιακό δικαίωμα και θέλοντας να επιβάλουν με τη βία νέα μέτρα που θα συνεχίσουν να υποβαθμίζουν τη ζωή μας οδηγώντας μας στην εξαθλίωση, έρχονται με τις δικαστικές αρχές να μας δείξουν ότι μπορούν να ανασύρουν από το συρτάρι κάθε στιγμή τις παλιές υποθέσεις για να μας τρομοκρατήσουν, να μας οδηγήσουν στην παραίτηση από τους αγώνες και την αλληλεγγύη στους αγωνιστές.

Δικάζουν λοιπόν στις 28 Νοεμβρίου 2013 στα δικαστήρια του Πειραιά τους συλληφθέντες στο δημαρχείο για να μας δείξουν πως δεν έχουν στο στόχο μόνο τους αγώνες και τους αγωνιστές αλλά και αυτούς που θα εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Δηλώνουμε πως δεν μας τρομοκρατούν.
Ξέρουμε να αγωνιζόμαστε, να υπερασπίζουμε τους αγωνιστές και το δίκαιο του αγώνα.
Συμπαραστεκόμαστε στους διωκόμενους συμπολίτες μας.