29/11/13

ΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ -Μπορούμε να παλέψουμε μαζί, να νικήσουμε μαζί!-

Κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος 
του σε ένα ρημαγμένο τόπο με 
εξαθλιωμένους τους συνανθρώπους 
του και τον ίδιο, με τον καθένα μόνο 
του απέναντι στο τέρας της κρίσης, 
των μνημονίων και του φασισμού. 
Μπορούμε όμως να παλέψουμε μαζί, να 
διεκδικήσουμε μαζί, να νικήσουμε μαζί.

 H E.Λ.Κ.Δ. ξεκινάει μαθήματα αλληλεγγύης γυμνασίου-λυκείου-ΕΠΑΛ-Δημοτικού, μαθήματα ξένων γλωσσών, πληροφορικής, μουσικης, θεάτρου,φωτογραφίας και κινηματογράφου, δίνοντας μια άλλη διάσταση στην παιδεία, πέρα από τη στείρα μάθηση και το εξεταστικό κολαστήριο, δημιουργώντας παράλληλα μια διαφορετική σχέση μεταξύ μαθητών – εκπαιδευτικών που δεν εδράζεται στην τυποποίηση, την «παπαγαλία» ή στο κέρδος.
Τα μαθήματα αυτά, δεν υποκαθιστούν το δημόσιο σχολείο και δεν φιλοδοξούν να οικοδομήσουν ένα «μη κερδοσκοπικό» φροντιστήριο. Ανακουφίζουν τις οικογένειες εργαζόμενων και άνεργων που δεν μπορούν να στηρίξουν οικονομικά τα παιδιά τους στη μάχη για τη μόρφωση και την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ανοίγουν διάλογο για τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης, επιδιώκουν την οργάνωση και αντεπίθεση της εργατικής τάξης και αναδεικνύουν τον κοινωνικό ρόλο του μαχόμενου εκπαιδευτικού.
Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας   συντάσσεται με τους αγώνες της εκπαιδευτικής κοινότητας και θα συμβάλλει με όλες της τις δυνάμεις σε ένα μέτωπο αγώνα, μαζί με τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, για να μην κλείσει κανένα σχολείο, κανένας εκπαιδευτικός να μη χάσει τη δουλειά του, κανένα παιδί να μην βρεθεί έξω από το σχολείο. Την ίδια στιγμή όμως που αγωνιζόμαστε για την παιδεία των αναγκών μας, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να μένουν τα παιδιά των οικονομικά αδύναμων οικογενειών της πόλης μας εκτός εκπαίδευσης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση εδώ.