26/6/13

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 27/06 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ ΔΕ ΧΩΡΑΝΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!
Οι φασίστες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να σπείρουν τον τρόμο και το μίσος στις γειτονιές της Νίκαιας και του Περάματος, τρομοκρατώντας ντόπιους και μετανάστες που παλεύουν ενάντια στη φτώχια, την ανεργία και το ρατσισμό. Αυτοί που ακόμα μια φορά παίζουν παιχνίδια με τις ανησυχίες, τα προβλήματα και τα άγχη του λαού, αυτοί που έταζαν ξύλο στους “διεφθαρμένους πολιτικούς” και τα “λαμόγια” ως τώρα σηκώνουν χέρι μόνο απέναντι σε απροστάτευτους μετανάστες και σε γυναίκες, μόνο κάτω από το μαύρο της νύχτας, όπως όλος ο υπόκοσμος, οι συνεργάτες τους, που πολύ καλά γνωρίζουν, πάντα με την κάλυψη ή και την ανοιχτή συνεργασία της αστυνομίας. Την ίδια ώρα στέκονται σούζα μπροστά στο μεγάλο κεφάλαιο, στους τροικανούς που απαιτούν και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Εκεί βέβαια σταματά ο τσαμπουκάς τους, όπως το μαντρόσκυλο που γλύφει το χέρι που το ταΐζει. Στήριξαν και στηρίζουν ανοιχτά το ξεπούλημα από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς του Σάλλα, τη συγκάλυψη της λίστας Λαγκάρντ, τις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, το Μάνεση που απέλυσε 300 Χαλυβουργούς, το κλείσιμο της δημόσιας  ραδιοτηλεόρασης, το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της Χαλκιδικής στο Καναδικό κεφάλαιο και τους έλληνες κολαούζους του, είναι η καλύτερη εγγύηση για το ξεπούλημα στην Cosco όλης της παράκτιας ζώνης Πειραιά-Περάματος. Με λίγα λόγια βάζουν πλάτη στα αφεντικά όποτε χρειάζονται κάλυψη απέναντι σε οργισμένα κινήματα εργαζόμενων.



ΤΡΟΙΚΑ – ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, δεν έπεσε από τον ουρανό, δεν απειλεί γενικά την «δημοκρατία» μας όπως νομίζουν αρκετοί. Δεν είναι μια παραφωνία, αλλά το ακραία βίαιο τέκνο της κρίσης του καπιταλισμού, ενός κράτους και ενός πολιτικού συστήματος που γίνεται ολοένα και περισσότερο αυταρχικό και φασιστικό. Είναι η ακροδεξιά που μας κυβερνά πρώτα από όλα, που οπλίζει το χέρι των δολοφόνων αυτής της παρακρατικής συμμορίας. Είναι ο ακροδεξιός λόγος του Σαμαρά που θα «ανακαταλάβει τις πόλεις» όχι βέβαια από τους εργολάβους, τα λαμόγια και τις μαφίες, άλλωστε δικοί του είναι αυτοί, αλλά από τους μετανάστες και τους αγωνιστές. Είναι οι ακροδεξιοί Χρυσοχοίδης-Δένδιας των φραχτών και των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Είναι ο φασίστας Λοβέρδος που διέλυσε το σύστημα υγείας. Η χρυσή αυγή είναι το άλλο πρόσωπο της κρατικής και εργοδοτικής τρομοκρατίας που έχει ανάγκη το σύστημα σήμερα, για να απολύει σωρηδόν, να πετσοκόβει μισθούς και συντάξεις, να καταργεί το ίδιο το σύνταγμα και το δικαίωμα στη λαϊκή κυριαρχία, χωρίς αντιδράσεις. Από την μια πλευρά οι «χρυσαυγίτες με στολή» των ΜΑΤ – ΔΙΑΣ κλπ να διαλύουν τις διαδηλώσεις του λαού με δακρυγόνα, γκλοπ και μάνικες νερού και από την άλλη οι «επίσημοι» χρυσαυγίτες στις γειτονιές, να τρομοκρατούν όποιον είναι διαφορετικός.

ΜΑΖΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ – ΕΕ – ΔΝΤ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ
Το δίκιο του ισχυρότερου που προπαγανδίζει η Χρυσή Αυγή οδηγεί την κοινωνία, σε αλληλοσφαγή και σε ήττα. Προβάλουν τον εμφύλιο μεταξύ των φτωχών και όχι των ενωτικό αγώνα όλων μας ενάντια στο κεφαλαίο και τους πολιτικούς του. Αυτή η αντίληψη και πρακτική οδηγεί στην υποταγή των εργαζόμενων και της νεολαίας, των ανέργων και των φτωχών, σε αυτούς που έχουν το χρήμα, τα ΜΜΕ και την πολιτική εξουσία. Ο φασισμός πρέπει να ηττηθεί με μαζικό αγώνα και αλληλεγγύη, με κοινή πάλη όλων των εργαζομένων, ντόπιων και μεταναστών! Σήμερα, πλάι στην πάλη ενάντια στα μνημόνια και τις περικοπές μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, το μαζικό κίνημα και η αριστερά πρέπει να προτάξουν την αντίσταση στην κρατική καταστολή και τη διεκδίκηση των σύγχρονων δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρώτο το δικαίωμα του λαού στο να αγωνίζεται και να επιβάλλει τα δίκαια του.Οι φορείς του μαζικού κινήματος, τα εργατικά σωματεία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι λαϊκές συνελεύσεις οι επιτροπές αγώνα κατοίκων και οι κοινότητες και οργανώσεις των μεταναστών σε κάθε γειτονιά, θα φράξουμε το δρόμο στους νοσταλγούς του Χίτλερ και θα αποτρέψουμε κράτος, κυβερνήσεις και παρακράτος να επιβάλλουν το νόμο του ισχυρού. Η οργάνωση του λαού, η κλιμάκωση των απεργιών και των αγώνων, ο λαϊκός ξεσηκωμός ενάντια στα μέτρα που έχουν περάσει και τα νέα που θα έρθουν, είναι η μόνη σωτηρία για το λαό και τη νεολαία, αλλά και ο μόνος δρόμος για να ηττηθεί μια για πάντα ο φασισμός.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 18.00 ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ