11/6/13

Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ!

Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου –Δραπετσώνας  εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργατών της ΜΕΒΓΑΛ που απεργούν από τις 25/4 διεκδικώντας δεδουλευμένα 4 μηνών και υπογραφή συλλογικής σύμβασης.
Καταγγέλουμε την απαράδεκτη και προκλητική στάση της εργοδοσίας που, αντί να προσπαθήσει να δώσει λύσει στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων, οργάνωσε απεργοσπαστικό μηχανισμό με ιδιοκτήτες φορτηγών για τη διανομή των προϊόντων,
ενώ,όταν εξαναγκάστηκε, λόγω της αγωνιστικής στάσης των εργαζομένων, να προσέλθει σε τριμερή συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας δήλωσε ότι... δεν έχει να πληρώσει τους μισθούς, χωρίς να λέει λέξη  για τα κέρδη που συσσώρευε τόσα χρόνια και για όσα εξακολουθεί να συσσωρεύει, καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι –παρά την κρίση– έχει αύξηση κύκλου εργασιών και εξαγωγών.
   Καταγγέλουμε την απόπειρα να «σπάσουν» την απεργία των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ , που επιχείρησαν εντεταλμένοι της εργοδοσίας. Συγκεκριμένα  στις 12/5 το βράδυ, στελέχη της εταιρείας επιχείρησαν να μπουν στο εργοστάσιο και να βγάλουν τα φορτηγά για τη διακίνηση των προϊόντων, με τη «συνδρομή» μάλιστα και αστυνομικών δυνάμεων που κάλεσε η εργοδοσία ισχυριζόμενη ότι ... γίνονται επεισόδια. Ωστόσο, οι  απεργοί, αντέδρασαν άμεσα και με τη συμπαράσταση συνδικαλιστών από άλλους χώρους, απέτρεψαν τα εργοδοτικά σχέδια.
  Θεωρούμε πολύ σημαντική την  έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης στους απεργούς από σωματεία, συνδικάτα ,συλλογικότητες και εργαζόμενους άλλων κλάδων
   
   Η περίπτωση της ΜΕΒΓΑΛ δεν είναι η μόνη. Το φαινόμενο της μη καταβολής των δεδουλευμένων, αλλά και των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων και της καταβαράθρωσης μισθών και δικαιωμάτων, έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις  Οι εργοδότες, αξιοποιώντας τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους κυβέρνησης και τρόικας ισοπεδώνουν κάθε δικαίωμα, οδηγώντας τους εργαζομένους στην εξαθλίωση.
Ο στόχος κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ είναι σαφής. Μετατροπή όλης της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη εξαθλίωσης με εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα και εργοδότες χωρίς υποχρεώσεις. Θέλουν να ζούμε με 400 ευρώ μισθό, να πληρωνόμαστε όταν και αν θέλουν, και υπό το φόβο της απόλυσης, της ανεργίας και της φτώχειας να μη σηκώνουμε κεφάλι. Θέλουν να φορτωθούν οι εργαζόμενοι την κρίση και να διαμορφώσουν «ζώνες ελεύθερες από συνδικαλισμό» με τρομοκρατία και συνθήκες γαλέρας, για να εξασφαλίσει το κεφάλαιο υπέρογκα κέρδη.
Να βάλουμε τέρμα στο αίσχος των απλήρωτων εργαζομένων και στον εκβιασμό τους! Δεν θα γίνουμε οι δούλοι του 21ου αιώνα. Να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική με μαζικούς, ανατρεπτικούς αγώνες. Τα συνδικάτα, το μαχόμενο, ταξικό εργατικό κίνημα, πρέπει να δώσουμε συντονισμένη απάντηση, ενάντια στην ανεργία, στη μείωση μισθών, στην απλήρωτη δουλειά, τις χιλιάδες απολύσεις, τις διώξεις συνδικαλιστών, για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

- Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων της ΜΕΒΓΑΛ

     - Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα περάσει


    -  Νόμος είναι το δίκιο των εργαζομένων και των αγώνων τους