11/3/21

Μαζική και επιτυχημένη η συγκέντρωση στη Νίκαια!

 Θα μας βρίσκουν πάντα απέναντί τους!


 Εκατοντάδες κόσμου μαζεύτηκαν χθες στην πλατεία Δαβάκη στη Νίκαια, ενάντια στην αστυνομική βία και τη καταστολή
. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν συλλογικότητες από την περιοχή και πλήθος κόσμου από τις γειτονιές της Β’ Πειραιά.

 Η δυναμική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε ήταν η καλύτερη απάντηση στο πογκρόμ βίας και καταστολής που έχουν εξαπολύσει το τελευταίο διάστημα οι ένστολες συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ., στοχοποιώντας αγωνιστές, φοιτητές, υγειονομικούς, κόσμο που απλά βγήκε μια βόλτα στο πάρκο και εν γένει οποιονδήποτε αντιστέκεται στη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης. Το δόγμα ΜΑΤ ΠΑΝΤΟΥ-ΜΕΘ ΠΟΥΘΕΝΑ αποτελεί τον μονόδρομο τους σε μια απελπισμένη προσπάθεια απόκρυψης των δολοφονικών ευθυνών τους στη διαχείριση της πανδημίας και στην περαιτέρω φτωχοποίηση της κοινωνίας.

 Προκλητική ήταν εξάλλου ξανά η στάση της αστυνομίας, με τα ανδροειδή του Χρυσοχοϊδη να κατακλύζουν από νωρίς τη γειτονιά μας και τους σταθμούς του μετρό να κλείνουν από το μεσημέρι. Προφανώς και η συνέχεια γνωστή, με το θρασύδειλο κυνηγητό κόσμου που ακολούθησε από τα ένστολα τάγματα εφόδου.

 Επιβεβαιώθηκε όμως πως ο φόβος αλλάζει πλευρά και ο μονόδρομος τους είναι αδιέξοδος. Το μήνυμα δόθηκε και στις γειτονιές της Νίκαιας, που γνωρίζουν καλά τι πάει να πει αντίσταση. Χρειάζεται όμως τα ρυάκια αντίστασης από τις γειτονιές να ενωθούν σε έναν χείμαρρο ανατροπής της κυβέρνησης και της πολιτικής του κεφαλαίου που συνεχίζει να δολοφονεί ξανά και ξανά.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙ 18.00 ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ