23/9/19

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη 2019: Απεργούμε!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!



 Η απεργία της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη είναι η πρώτη με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η εικόνα της καθολικής αποδοχής που στήνεται από τα κυρίαρχα ΜΜΕ σπάει από την πραγματικότητα της βίαιης αντιλαϊκής επίθεσης και των εργατικών αντιστάσεων που αναπτύσσονται. Η κυβέρνηση των προθύμων επιτίθεται σε όλα τα μέτωπα θέλοντας να θέσει ακόμα ψηλότερα των πήχη της εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων και να διαλύσει κάθε δυνατότητα οργάνωσης και αντίστασης του αγώνα των καταπιεσμένων, του κόσμου της εργασίας και του φτωχού λαού.

 Με το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο της κυβέρνησης φανερώνεται ανάγλυφα η πρόθεση μετατροπής συνολικά ολόκληρης της χώρας σε πεδίο ευκαιριών πλουτισμού για το μεγάλο κεφάλαιο, θυσιάζοντας ανθρώπους και περιβάλλον. Εργατικά, ανθρώπινα, δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες αντιμετωπίζονται μόνο ως εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί με κάθε τρόπο, επιστρατεύοντας την καταστολή και τη βαρβαρότητα.

 Η απεργία της 24ης Σεπτέμβρη που αποφάσισαν τα εργατικά κέντρα Αθήνας-Πειραιά, η ΑΔΕΔΥ και με συμμετοχή πολλών άλλων εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών, δείχνει ότι οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να το βάλουν κάτω, σηκώνουν το γάντι της πρόκλησης και αναγκάζουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ να φανερώσει τον απεργοσπαστικό της ρόλο σε όλη του μεγαλοπρέπεια με αποφάσεις, ανακοινώσεις, ακόμα και “πλαστή” προκήρυξη απεργίας σε άλλες ημερομηνίες. Δεν υπάρχει μέσο που δεν θα χρησιμοποιήσουν προκειμένου να διασπάσουν το αγωνιστικό μέτωπο των εργαζόμενων.

 Σε αυτή τη μάχη δεν θα μπορούσε να λείπει από το πλευρό των αφεντικών ο πιο σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχός τους, τα ελληνικά δικαστήρια. “Παράνομη και καταχρηστική”, η μόνιμη επωδός. Στη σημερινή εργασιακή πραγματικότητα μια απεργία για το δικαίωμα στη ζωή φτάνει στα δικαστήρια, σε αυτά κατέφυγαν και οι Έλληνες εφοπλιστές. Για ακόμα μια φορά οι εφοπλιστές, η γνωστή κοινωνική ομάδα στην οποία όλοι χρωστάμε ευγνωμοσύνη και από την οποία εξαρτιόμαστε ή τουλάχιστον έτσι ακούμε αδιάλειπτα, ακόμα και αν δεν είδαμε ποτέ ούτε αυτούς ούτε τους φόρους τους, προσέφυγαν στα δικαστήρια εναντίον της ΠΝΟ σε μια προσπάθεια να ακυρώσουν την απεργία. Απέναντί τους βρίσκονται αυτοί που ζουν τι σημαίνει εφοπλιστικό κεφάλαιο από κοντά, τα εξαντλητικά ωράρια, την εντατικοποίηση και την εργοδοτική τρομοκρατία: οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Ναυτιλία, που με σκληρούς αγώνες έχουν διατηρήσει το δικαίωμά τους να μπλοκάρουν την κερδοφορία των αφεντικών με την απεργία τους. Η ομοσπονδία τους, η ΠΝΟ, οδηγείται στα δικαστήρια από τον σύνδεσμο των εφοπλιστών (ΣΕΕΝ) για να τους εμποδίσει να συμμετέχουν στην απεργία. Δεν έχουμε αυταπάτες για τον ρόλο των δικαστηρίων σε υποθέσεις εργατικών αγώνων.

 Οι εργαζόμενοι και η νεολαία θα σταθούμε στο πλάι τους. Τα σωματεία είναι αποφασισμένα να μην αφήσουν κανέναν να αμφισβητήσει το αναφαίρετο δικαίωμα στην απεργία, σε αυτή την κρίσιμη μάχη που μας αφορά όλους αλλά και συνολικά το μέλλον του εργατικού κινήματος, κόντρα σε αντιδημοκρατικά νομικά τεχνάσματα και την καταστολή.

  • Καταγγέλλουμε τους εφοπλιστές και τον σύνδεσμό τους (ΣΕΕΝ) για την προσπάθεια καταστολής των αγώνων

  • Απαιτούμε από το δικαστήριο να μην συνεχίσει την αντιδημοκρατική ποινικοποίηση των αγώνων

  • Δείχνουμε έμπρακτη αλληλεγγύη στην ανυπόταχτη στάση των απεργών ναυτεργατών


Όλοι στην απεργιακή περιφρούρηση στις 5:00πμ, στο Λιμάνι, απέναντι από τον ΗΣΑΠ Πειραιά (Πύλη Ε4). Να εμποδίσουμε συλλογικά τον απόπλου των πρωινών πλοίων!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση και διαδήλωση στα Χαυτεία (Σταδίου & Αιόλου), στις 11:00πμ, να μπλοκάρουμε το "αναπτυξιακό" νομοσχέδιο και την αντεργατική και αντισυνδικαλιστική νομοθετική ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση!