6/11/18

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στη δίκη της 07/11 | Εδώ και τώρα καταδίκη των χρυσαυγιτών

Αντιφασιστική Συγκέντρωση στη δίκη της 07/11 | Εδώ και τώρα καταδίκη των χρυσαυγιτών

Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στα δικαστήρια Πειραιά (Σκουζέ & Φιλελλήνων) στις 09:00


 Στις 26/05/18, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής εξόρμησης της Οργάνωσης Μαχητικού Αντιφασισμού στις γειτονιές του Περάματος, κατά την προσφιλή τους τακτική οι φασίστες της Χρυσής Αυγής έστησαν ενέδρα και επιτέθηκαν με λοστούς και σιδερογροθιές στους αγωνιστές. Χώρος δράσης και ορμητήριο για άλλη μία φορά τα γραφεία του φασιστικού «σωματείου εργαζομένων» στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Άγιος Νικόλαος. Η επίθεση απωθήθηκε από τους αντιφασίστες, με την πλήρη αδράνεια της αστυνομίας.

 Είναι στρατηγική η επιλογή της Χ.Α. να εδραιωθεί στις εργατικές και προσφυγικές γειτονιές του ευρύτερου Πειραιά. Εκμεταλλεύονται τη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία και το φόβο. Στήνουν τα «μαγαζάκια» τους και πραγματοποιούν ακόμα δολοφονικές επιθέσεις, με τις πλάτες και τις ευλογίες κράτους και κυβέρνησης. Ακόμα και κατά τη διάρκεια της δίκης, της οποίας οι διαδικασίες επισπεύδονται μετά και από πολλαπλές πιέσεις του κινήματος, δεν δίστασαν να επιτεθούν σε μάρτυρες κατηγορίας, αντιφασίστες και πρόσφυγες. Το αντιφασιστικό κίνημα της περιοχής όμως δεν έχει αφήσει καμία επίθεση αναπάντητη.


 Οι γειτονιές μας έχουν μνήμη και δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε για να τσακίσουμε το φασισμό, το ρατσισμό, την ξενοφοβία και την εκμετάλλευση. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιστές της ΟΡ.Μ.Α. και δίνουμε εκ νέου την υπόσχεση ότι οι φασίστες θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους, σε κάθε προσπάθειά τους να επιβάλλουν το σκοτάδι και τη μαυρίλα και να λερώσουν την ιστορία του τόπου.


 Δεν έχουμε αυταπάτες ότι η καταδίκη τους θα σημάνει και τη λήξη της δράσης τους. Η Τετάρτη 07/11 όμως είναι για εμάς ένα πολύ σημαντικό ραντεβού, που θα έρθει να προστεθεί σε μία σειρά καταδικαστικών αποφάσεων για τους χρυσαυγίτες στην περιοχή, όπως συνέβη και τον Ιανουάριο με την καταδίκη του Θ.Κολιογιάννη, για την επίθεση σε εκλογικό κέντρο τον Ιανουάριο του 2015.
 
• Καταδίκη των χρυσαυγιτών για την επίθεση στο Πέραμα – Συνολική καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση

• Άμεση αθώωση των αντιφασιστών που βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά την επίθεση

• Κλείσιμο του φασιστικού «σωματείου Ελλήνων εργαζομένων Άγιος Νικόλαος»