9/12/17

Aντιφασιστικό συλλαλητήριο Σάββατο 16/12-12.00, Πλατεία Ηρώων, Πέραμα

ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΝΕ ΟΛΟΙ-ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ!



Παρά τη μακρά διαδικασία της δίκης που καθυστερεί να καταδικάσει τους ναζί της Χρυσής Αυγής,  η εγκληματική τους δράση έχει πλέον αποκαλυφθεί χωρίς να επιδέχεται αμφισβήτηση. Το τελευταίο διάστημα όμως φαίνεται ότι οι φασίστες επιχειρούν να ξανακερδίσουν έδαφος, μέσα από νέους κύκλους επιθέσεων. Έχοντας ήδη στο ενεργητικό τους τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, επιθέσεις σε αγωνιστές και συνδικαλιστές στο Πέραμα, άγριους ξυλοδαρμούς μεταναστών-εργατών γης καταγεγραμμένους σε όλη την Αττική, συνεχίζουν με επιθέσεις σε ναυτεργάτες-μέλη της ΠΕΝΕΝ στον Πειραιά και σε μετανάστες σε Ασπρόπυργο και Νέα Ιωνία.
Η υπόδικη εγκληματική οργάνωση προσπαθεί να αναστήσει το κλίμα τρομοκρατίας των προηγούμενων χρόνων. Αυτοπροβάλλονται  ως ασυμβίβαστοι και πολέμιοι του συστήματος, όμως δρουν στο σκοτάδι και δε διστάζουν να χτυπήσουν εξαθλιωμένους, να επιτεθούν σε αγωνιστές γιατί αυτοί τους εμποδίζουν να στήνουν δουλεμπόρια εργαζομένων στο Πέραμα και ευρύτερα στις περιοχές του Πειραιά κάνοντας πλάτες στα αφεντικά.
Διαχρονικά αυτός είναι ο ρόλος των φασιστών. Σε αγαστή συνεργασία με το σύστημα που δήθεν μάχονται, λειτουργούν ως ο καλύτερος εγγυητής της συνέχισης της εξαθλίωσης. Εκμεταλλέυονται το χώρο που τους παραχωρούν οι πολιτικές των μνημονίων, της ΕΕ και της κυβέρνησης και που οδηγούν το λαό στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη σε περαιτέρω φτωχοποίηση. Επενδύουν πάνω στην απελπισία που φέρνει η ανεργία και η κρίση για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο.
Ειδικά για τις γειτονιές μας, η παρουσία και η δράση της Χρυσής Αυγής είναι πρόκληση. Οι εργατολαικές γειτονιές του Πειραιά, ξέρουν από δυστυχία και προσφυγιά και σ’ αυτές δεν χωράνε οι φασίστες, όπως δεν χωρούσανε κι οι πολιτικοί τους πρόγονοι, οι χίτες, οι δωσίλογοι και οι ταγματασφαλίτες. Ξέρουμε ότι πάντα η θέση μας θα είναι μαζί με τους καταπιεσμένους, τους φτωχούς, τους αποκλεισμένους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι γιατί είμαστε στην ίδια πλευρά, μαζί με όσους πλήττονται. Απένταντι σε αυτούς που δημιουργούν τους πολέμους και τους ξεριζωμούς. Οι γειτονιές μας και τα σχολεία μας είναι ανοιχτά, όπως αποδείξαμε, για να φιλοξενήσουν όποιον έχει ανάγκη. Το μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα μπορεί να ξαναστείλει το φασισμό εκεί που ανήκει, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, στις πιο μαύρες σελίδες του παρελθόντος.
Εργατικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες, εργαζόμενοι, φοιτητές και μαθητές συντονίζονται ενάντια στο φασισμό, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία. Η μεγάλη αντιφασιστική πορεία στο κέντρο του Πειραιά που ματαίωσε τη φιέστα της συμμορίας του Μιχαλολιάκου για τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ήταν μόνο η αρχή. Θα σταθούμε εμπόδιο με πείσμα και μαχητικότητα ενάντια στη φασιστική βία και τρομοκρατία.

Ο Πειραιάς δεν έχει χώρο για τον κοινωνικό κανιβαλισμό των ναζί

Κλιμακώνουμε την πάλη με αντιφασιστικό συλλαλητήριο


Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 12μ στην Πλατεία Ηρώων στο Πέραμα