10/2/16

Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στην Ε1

Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση και ο στρατός ετοιμάζονται να ανοίξουν στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στην περιοχή του Σχιστού, πιστοί στις ευρωπαϊκές οδηγίες, το δράμα αυτών των ανθρώπων συνεχίζεται καθημερινά εδώ και μήνες, είτε πλέουν σε φουσκωτές βάρκες στο Αιγαίο, είτε βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε χώρους «φιλοξενίας».Ένας τέτοιος χώρος βρίσκεται πολύ κοντά μας. 

Στην πύλη Ε1 του λιμανιού του Πειραιά, στο σταθμό επιβατών έχουν βρει καταφύγιο πάνω από 1.000 πρόσφυγες, ανάμεσα τους και πολλά μωρά και μικρά παιδιά. Οι κλειστοί δρόμοι, οι φράχτες, τα κλειστά σύνορα καθιστούν αδύνατη τη μετακίνησή τους. Το κράτος και η κυβέρνηση, πλήρως απόντες, τους αφήνουν  έρμαια σε καιρικές, κι όχι μόνο, συνθήκες. Αποποιούμενοι των ευθυνών τους, ρίχνουν τα βάρη της ανυπαρξίας τους σε κατοίκους και συλλογικότητες, προτρέποντάς τους να δείξουν την αλληλεγγύη τους, ενώ παράλληλα προωθούν κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων, εξισώνοντας όσους διαφωνούν με αυτά με τους δολοφόνους και τους φασίστες.  Η επιβίωση των ανθρώπων αυτών στηρίζεται αποκλειστικά σε πρωτοβουλίες στήριξης και αλληλέγγυους που προσπαθούν καθημερινά να καλύψουν έστω κάποιες από τις βασικές ανάγκες τους, όπως η σίτιση, ο ρουχισμός και η προσωπική υγιεινή.



 Για όλα αυτά, ως Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας σας καλούμε για ακόμη μια φορά να στηρίξουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, με τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης:

-Κουβέρτες
-Ζεστά μπουφάν
-Τρόφιμα άμεσης κατανάλωσης που δεν χρειάζονται μαγείρεμα (παξιμάδια, μπάρες δημητριακών, κονσέρβες-όχι χοιρινό, μπισκότα, γκοφρέτες, γάλα εβαπορέ και βρεφικό σε σκόνη, κρέμες, στιγμιαίο καφέ, νερά κ.α.)
-Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σαπούνια, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, πάνες, αντισηπτικά υγρά και μαντηλάκια, μωρομάντηλα) 



 Τετάρτη 10/2 έως Παρασκευή 12/2,  19:00 με 22:00 στη Λέσχη  
Λεωφ.Δημοκρατίας & Αθ.Μιαούλη 1
-επισης στα τηλέφωνα και το mail μας-
 ergatikileshi.kd@gmail.com//Τηλ: 6930197726