12/12/15

Ούτε στον Πειραιά,ούτε πουθενά / Αντιφασιστική συγκέντρωση Κυριακή στις 11 πμ


  Οι νεοναζί της Xρυσής Aυγής, μετά την αποτυχία τους να εμφανιστούν δημόσια στον Πειραιά την προεκλογική περίοδο καθώς τους σταμάτησαν οι εργαζόμενοι και ο λαός της πόλης, επιχειρούν και πάλι να βγουν από τις τρύπες τους. Δείχνοντας για ακόμα μία φορά τον εγκληματικό χαρακτήρα της οργάνωσής τους επιλέγουν να το κάνουν βραβεύοντας τα τάγματα εφόδου που επιτέθηκαν σε δυνάμεις της αριστεράς στο Κερατσίνι την ημέρα των εκλογών, με φανερό στόχο να προσβάλλουν τη μνήμη του Παύλου Φύσσα στα 2 χρόνια από τη δολοφονία του από το μαχαίρι χρυσαυγίτη. Η στιγμή που επιλέγουν δεν είναι τυχαία. Την ώρα που εκτυλίσσεται το δράμα των προσφύγων της Συρίας, μιας χώρας η οποία σπαράσσεται από τον πόλεμο και το σκοταδισμό που πριμοδοτείται έμμεσα και άμεσα από τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τοπικών (Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Ισραήλ) και παγκόσμιων (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία) δυνάμεων οι χρυσαυγίτες παίρνουν θέση. Στέκονται μαζί με τα συμφέροντα των καπιταλιστών στηρίζοντας βομβαρδισμούς αμάχων και πνιγμούς παιδιών που τρέχουν να γλιτώσουν. Δεν χάνουν την ευκαιρία να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, καπηλευόμενοι το θάνατο των ανθρώπων μετά την επίθεση του ISIS στο Παρίσι. Δεν ξεχνάμε όμως ότι μοιράζονται τον ίδιο μισανθρωπισμό, το ίδιο μίσος για την ελευθερία και την πρόοδο. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων της Ευρώπης είναι πρόδηλες καθώς στρώνουν το δρόμο στους φασίστες με πολιτικές τους που καλλιεργούν το εθνικιστικό μίσος απέναντι στους μουσουλμάνους για να κερδίσουν τόσο από τον πλούτο των αραβικών κρατών όσο και να χρησιμοποιήσουν τους ανθρώπους ως φτηνό εργατικό δυναμικό και εφεδρείες που θα γίνονται εργαλείο για την ακόμα μεγαλύτερη συρρίκνωση των εργατικών δικαιωμάτων.

 Απέναντι σε αυτό η απάντηση μας ξεκάθαρη:

ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ - ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ - ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ

  Η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει κι αυτή να υπηρετήσει την πολιτική αυτή, κλείνοντας τα σύνορα, κάνοντας επιθέσεις με ΜΑΤ σε εξαθλιωμένους μετανάστες που έχει πλήρως εγκαταλείψει έκθετους στις καιρικές συνθήκες, την πείνα, τους δουλέμπορους-διακινητές, τη στοχοποίηση από τους φασίστες, οδηγώντας προς τις διακρίσεις ελλήνων και μεταναστών εργατών με μόνο στόχο την αύξηση των κερδών των αφεντικών, διαλύοντας κοινωνίες είτε με πόλεμο είτε χωρίς. Όσο κι αν θέλει να κρυφτεί η Χρυσή Αυγή αυτή είναι, βρώμικη πλευρά του συστήματος που γνωρίζει μόνο από μίσος και θάνατο. Σε αυτή τη δολοφονική συμμορία ήρθε η διοίκηση του δήμου Πειραιά να κάνει πλάτες επιτρέποντάς τους να αναπτύξουν τη μισάνθρωπη ρητορεία τους σε χώρο που ανήκει στο δήμο, κάνοντας πως δε βλέπει, όπως και δεν είδε τους χιλιάδες πρόσφυγες που πέρασαν από την πόλη μας χωρίς να τους προσφέρει την παραμικρή βοήθεια. Η άμεση αντίδραση όμως των εργαζομένων και του λαού της περιοχής ανάγκασε το Δήμο να ανακαλέσει και τους φασίστες να κλειστούν για άλλη μια φορά στα γραφεία τους στον Πειραιά για τη μικρή τους «φιέστα». Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε στους νεοναζί της Χ.Α. ούτε χιλιοστό γης από την πόλη μας, ούτε τώρα, ούτε ποτέ.

  Εμείς οι πολίτες αυτής της πόλης, αυτής της χώρας με όλες τις δυσκολίες ήμασταν αυτοί που σηκώσαμε το βάρος και την ευθύνη απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους με τη μικρή αλλά σημαντική βοήθεια που μπορέσαμε να προσφέρουμε με κάθε τρόπο, υλικό ή μη, ώστε να νιώσουν λίγο πιο ασφαλείς ότι γλίτωσαν το θάνατο. Δεν θα επιτρέψουμε ούτε τώρα ούτε ποτέ να πατήσουν οι φασίστες πάνω στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη μας.

ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ - ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 13/12 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ ΣΤΙΣ 11πμ