11/11/15

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρά ακάθεκτη στην ψήφιση νέων μνημονιακών μέτρων, υπό τις εντολές του κουαρτέτου ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ - Eurogroup και τις επιταγές εγχώριου και ξένου κεφαλαίου. Όσα δεν κατάφεραν να περάσουν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τα πρώτα χρόνια των μνημονίων, αναλαμβάνει να τα ψηφίσει και να τα εφαρμόσει η νέα κυβέρνηση. Στη θέση της ελπίδας ήρθε ένα δυσβάσταχτο μνημόνιο, με νέα μέτρα που φορτώνουν τα σπασμένα της κρίσης τους στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. Η σωτηρία και ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών περνάει μέσα από την περαιτέρω εξαθλίωση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων 
 Μερικά απο τα άμεσα μέτρα του 3ου μνημονίου του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προϋπολογισμός φτώχιας, η διάλυση του ασφαλιστικού, η φορολεηλασία του λαού χέρι-χέρι με τις προκλητικές φοροαπαλλαγές στους «επενδυτές», οι κατασχέσεις-πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, το μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ο εργασιακός μεσαίωνας με νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο στο δημόσιο, οριστική κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και την συντριβή της μικρομεσαίας αγροτιάς και των ελεύθερων επαγγελματιών. 
 Μάλιστα μας παρουσιάζονται ως σωτήρες και ας μας τσακίζουν καθημερινά. Προσπαθούν να μας πείσουν, όπως και οι προκάτοχοί τους, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ότι το μέλλον μας ανήκει στα μνημόνια, οτι κάνουν σκληρές διαπραγματεύσεις για εμας με εμας πάντα ηττημένους, οτι τα νέα μέτρα είναι πιο δίκαια και ας είναι τα πιο βαριά, οτι ασκούν κοινωνική πολιτική και ας στενάζει η κοινωνία, οτι θα τσακίσουν την διαφθορά και την ασυδοσία του κεφαλαίου και ας του παραχωρούν γή και ύδωρ, οτι παλεύουν για μια άλλη Ευρώπη και ας συμμαχούν μαζί της ενάντια στον λαο.  
 Ε, λοιπόν ως εδώ, δεν χρειαζόμαστε άλλο σώσιμο ούτε άλλους σωτήρες. Καμία αυταπάτη, καμιά ανοχή στην μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τους εντολείς τους ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ. Καμιά αναμονή από την εργοδοτική γραφειοκρατία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ να στηρίξουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας. Τόσα χρόνια σφυρίζουν αδιάφορα μπροστά στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων αν δεν συμμαχούσαν ξεκάθαρα με τους εργοδότες. Προκαλεί θυμηδία αν και θα έπρεπε να προκαλεί οργή η παρότρυνση του εργατικού – συνδικαλιστικού τομέα του  ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχουμε στην απεργία ενάντια …. στο ΣΥΡΙΖΑ, θυμίζοντας το ΠΑΣΟΚ του τέλους της δεκαετίας του 90.  
 Τώρα μιλάμε εμείς! Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η απεργία της 12/11, μπορεί και πρέπει να μετατραπεί στο αντίθετο από αυτό για το οποίο την προόριζαν ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των συνεταίρων τους. Να γίνει μια μαζική απεργία, με μαχητικές διαδηλώσεις, με απεργιακά μπλόκα.  Απεργία αρχή και «ζέσταμα» για συνέχεια και κλιμάκωση, με συνελεύσεις στους χώρους δουλειάς, συλλαλητήρια, καταλήψεις, νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, σχέδιο κλιμάκωσης και ανατροπής των μέτρων και της πολιτικής του μαύρου μετώπου κυβέρνησης -ΕΕ-κεφαλαίου. 
Είναι ανάγκη να υπάρξει ένας συντονισμός σωματείων, συνδικάτων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα αλλά και με τις νέες μορφές συλλογικοτήτων που αναπτύχθηκαν αυτά τα χρόνια στις γειτονιές στην προσπάθεια που έκανε ο λαός για να αμυνθεί στην πολύμορφη επίθεση που δέχθηκε. 
 Το προηγούμενο διάστημα συγκροτήθηκε ένας τέτοιος συντονισμός με επίκεντρο την διεκδίκηση του χώρου των πρώην Λιπασμάτων και ανέδειξε της δυνατότητες που υπάρχουν. Δυνατότητες που διευρύνθηκαν όταν συνδέθηκε η εξέλιξη της περιοχής αυτής με τις εξελίξεις για την ιδιωτικοποιήσει του ΟΛΠ. Η ενδυνάμωση του συντονισμού θα προέλθει μέσα από την διεύρυνση των σωματείων που θα ενταχθούν και την προώθηση των δικών τους διεκδικήσεων. Η επίθεση που δεχόμαστε είναι ολόπλευρη, ολόπλευρη θα πρέπει να είναι και η  απάντηση μας.  
 ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ
 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 11 π.μ
* Σας καλούμε μετά το πέρας της απεργιακής κινητοποίησης να βρεθούμε στη Λέσχη που από τις 15.00 θα λειτουργεί σαν απεργιακός καφενές, να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματα για έναν αποτελεσματικό αγώνα, χωρίς να αναγκάζουμε κάποιους εργαζόμενους την ημέρα της απεργίας να δουλεύουν.