2/2/19

Παραλίγο νεκρός συμπολίτης μας επειδή δεν είχε να πληρώσει τη ΔΕΗ


ΌΧΙ ΑΛΛΟ ΚΟΡΩΝΑ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣΤο βράδυ της Τετάρτης 30 Γενάρη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις γειτονιές της Δραπετσώνας έκαψε το διαμέρισμα άνεργου συμπολίτη μας. Η αιτία της, συνηθισμένη πια για τους φτωχούς που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και βρίσκονται χωρίς ρεύμα, θέρμανση, νερό ακόμα και χωρίς περίθαλψη και στέγαση. Από τις πρώτες ενδείξεις φαίνεται πως η χρήση κεριών για νυχτερινό φωτισμό οδήγησε στην εκδήλωση του ατυχήματος. Ατύχημα, για να τονιστεί πως αυτή τη φορά ο συνάνθρωπός μας ήταν τυχερός στην ατυχία του και η καταστροφή δεν είχε θύματα όπως σε τόσες άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια.
Η τοπική διοίκηση της ΔΕΗ αναφέρει ότι πολλές χιλιάδες νοικοκυριά στον ευρύτερο Πειραιά βρίσκονται με χρέη χιλιάδων ευρώ για λογαριασμούς ρεύματος στους οποίους είναι αδύνατο να ανταποκριθούν και κινούνται οι διαδικασίες για να πεταχτούν και αυτοί μαζί με τους άλλους άπορους με παντελή έλλειψη στοιχειώδους αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Το δικαίωμα στη ζωή, σε ένα σπίτι που θα παρέχει ανάπαυση, ψυχαγωγία και ένα καταφύγιο από την σκληρή καθημερινότητα δεν μπορεί να είναι αντικείμενο «δημοσιονομικών μέτρων» και «εξορθολογισμού» που θα το μετατρέπουν σε παγίδα θανάτου.
Την ίδια στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά μένουν χωρίς ηλεκτρικό, ο Τσίπρας κάνει λόγο για ανάπτυξη, για κοινωνική δικαιοσύνη, αυξήσεις συντάξεων, πάγωμα χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεχίζοντας το τροπάριο της «εξόδου από τα μνημόνια». Μια έξοδος που απ΄ό,τι φαίνεται δεν συμπεριλαμβάνει τα νοικοκυριά στις εργατικές και φτωχές λαϊκές συνοικίες.
Η απάντηση στην κοινωνική λαίλαπα με την οποία είμαστε αντιμέτωποι όλα τα τελευταία χρόνια μπορεί να είναι μόνο ο συλλογικός αγώνας, η διεκδίκηση και η αλληλεγγύη των από κάτω.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ - ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ, ΑΠΟΡΩΝ, ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΩΝ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!