4/6/15

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ

Ο καιρός περνάει και παγιώνεται μία κατάσταση στην περιοχή μας η οποία δυσκολεύει όλο και περισσότερο την υπόθεση της Ανάπλασης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, όπως εμείς την ονειρευόμαστε.
Και αυτό γίνεται:
Επειδή η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και ποιο συγκεκριμένα προωθεί την πώληση του ΟΛΠ με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται ο αποκλεισμός των κατοίκων από τη θάλασσα, να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σε βάρος μας παλιοί και νέοι «επενδυτές» και να έχουν τον πρώτο λόγο στο άμεσο μέλλον για τον χώρο της Ανάπλασης. 
Επειδή ο Μελισσανίδης συνεχίζει τις εργασίες και τη λειτουργία του εργοστασίου συλλογής και επεξεργασίας πετρελαιοειδών της ΟIL ONE.
Επειδή έχει ανοίξει η όρεξη και άλλων για την εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων όπως η ΑΓΕΤ που ζητάει να εγκαταστήσει μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στο «δικό της» οικόπεδο.
Επειδή όλοι παίρνουν θέση μάχης για να υπερασπιστούν τα «δικά τους δίκαια».
Επειδή οι εξαγγελίες του υπουργού ΠΑΠΕΝ για νομοθετικές ρυθμίσεις παραμένουν στα συρτάρια, την στιγμή που όλοι οι ιδιώτες ξερογλύφονται. Επειδή δεν ξεχνάμε και τη συνολική τοποθέτηση της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν ξεχνάμε πως η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο ήταν απλά «σχήμα λόγου». Δεν ξεχνάμε ότι καμιά φορά δεν αρκούν για να σταματήσουν τα μεγάλα συμφέροντα ούτε  οι ψηφισμένοι νόμοι.
Για να μην αναστηθούν ξανά όλες οι βιομηχανίες στην περιοχή.
Για να μην φτάσουμε να ζούμε στις συνθήκες του ΄60 – ’70, σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον, σε άθλιους εργασιακούς χώρους, με επικίνδυνες συνθήκες.
Το ατύχημα στα ΕΛΠΕ μας επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα. Τέσσερις οι νεκροί, δύο οι σοβαρά τραυματισμένοι και 49% αύξηση των κερδών απο την άλλη της Ιδιωτικής πλέον εταιρείας.

Για να φτιάξουμε έναν ενιαίο και ελεύθερο χώρο πρασίνου, αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού βάση των δικών μας αναγκών και όχι των εφοπλιστικών και τουριστικών συμφερόντων.
Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε τη δική μας θέση μάχης. Να εδραιώσουμε την παρουσία των πραγματικών ιδιοκτητών στο χώρο ,των ίδιων των κατοίκων της περιοχής!
Πρέπει να του δώσουμε ζωή. Να κάνουμε πράξη τις σκέψεις και τα όνειρά μας, να δώσουμε ένα δείγμα για το πώς φανταζόμαστε εμείς την Ανάπλαση και την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου.  
Για όλα αυτα προχωράμε άμεσα στην ανάπλαση του πάρκου της Εργατιάς. Σαν ενα πρώτο μικρό βήμα επανοικειοποίησης του χώρου και της ιστορίας του. Δεν περιμένουμε ευχές και παρακάλια. Συλλογικά και αποφασισμένα κατοχυρώνουμε την παρουσία μας, διεκδικούμε ότι μας ανήκει. Προτείνουμε σαν μια πρώτη κίνηση να συγκεντρωθούμε στο πάρκο της Εργατιάς, δίπλα στον υδατόπυργο, το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 18.00. Όλοι μαζί να καθαρίσουμε το χώρο, να στήσουμε ένα κιόσκι, να κουβεντιάσουμε για το χώρο και τις επόμενες δράσεις μας και να διασκεδάσουμε συλλογικά.


Λεωφ. Δημοκρατίας & Αθ. Μιαούλη 1, Κερατσίνι // Τηλ: 6930197726 // ergatikilesxi-kd.blogspot.gr