22/10/13

«Η κοινωνία δεν χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει, αλλά σ' αυτήν που σφίγγεται σε μια γροθιά!»

   Κανείς δεν μπορεί να ζήσει μόνος του σε ένα ρημαγμένο τόπο με εξαθλιωμένους τους συνανθρώπους του και τον ίδιο, με τον καθένα μόνο του απέναντι στο τέρας της κρίσης –των μνημονίων και του φασισμού. Μπορούμε όμως να παλέψουμε μαζί, να διεκδικήσουμε μαζί, να νικήσουμε μαζί.

«Η κοινωνία δεν χτίζεται σε μια παλάμη που ζητιανεύει,
αλλά σ' αυτήν που σφίγγεται σε μια γροθιά!»
 Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι και νέες που αγωνιζόμαστε συλλογικά μέσα από την Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας (ΕΛΚΔ), σε καλούμε να σφίξεις το χέρι σου μαζί μας σε μια γροθιά αξιοπρέπειας-αλληλεγγύης-αγώνα!
  Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας επιδιώκει να είναι ένας άλλος τρόπος να βρισκόμαστε οι εργαζόμενοι, οι ελαστικά απασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι φοιτητές, οι συνταξιούχοι, οι μαθητές, ΟΛΟΙ. Να δημιουργήσουμε τις δικές μας δομές ταξικής αλληλεγγύης, κόντρα στην ψεύτικη ”φιλανθρωπία” του κράτους και των δήμων, που μας πετάνε ξεροκόμματα ενώ στηρίζουν τις πολιτικές που φταίνε για την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Κόντρα στις φασιστικές συμμορίες που επιδιώκουν να σπείρουν το διχασμό στην κοινωνία, να τρομοκρατήσουν το λαό και να τον αποτρέψουν από την συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες. 
  Σκοπός μας είναι, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, να ξεβρομίσουμε τις γειτονιές μας από το μίσος ,τον ατομισμό ,τον φόβο και την ανέχεια, να  ξανανιώσουμε την τεράστια δύναμη της κοινής δράσης και της συλλογικότητας στις γειτονιές μας, μέσα από μια σειρά από δραστηριότητες.
Δεν θέλουμε να κερδίσουμε μόνο τα δικαιώματά μας, αλλά να κερδίσουμε ο ένας τον άλλον, τη συμμετοχή σε μια οργανωμένη αγωνιζόμενη συλλογικότητα, την αίσθηση της πραγματικής αλληλεγγύης, την αξιοπρέπειά μας, την συνείδησή ποιος είναι ο κοινός μας εχθρός και πόσο δυνατοί είμαστε απέναντί του.
Στοχεύουμε:
-Να δημιουργήσουμε έναν νέο χώρο -τον δικό σου χώρο. Ένα χώρο «υποδοχής», συγκρότησης, συλλογικής επαφής και οργάνωσης κάθε πληττόμενου ,κάθε εργαζόμενου και νεολαίου που δεν σκύβει το κεφάλι.
-Να αγωνιστούμε με μαχητικό διεκδικητικό χαρακτήρα για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας δίπλα στο εργατικό-λαικό κίνημα.
Να υπερασπιστούμε κάθε αδύνατο εργαζόμενο και άνεργο στον αγώνα και στην ζωή, μέσω της αλληλεγγύης από εργαζόμενο σε εργαζόμενο.
-Να οργανώσουμε μαθήματα αλληλεγγύης για μαθητές και μεγαλύτερους, δίνοντας και μία άλλη διάσταση στην παιδεία, πέρα από τη στείρα μάθηση και το εξεταστικό κολαστήριο, καθώς και μία άλλη σχέση μεταξύ μαθητών-εκπαιδευτικών.
Να προβάλλουμε ένα διαφορετικό πολιτισμό μέσα από προβολές ταινιών, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις κλπ.,
Να εξερευνήσουμε ταλέντα και δυνατότητες, ενδιαφέροντα και ενασχολήσεις που επειδή δεν φέρνουν κέρδος, κανείς δεν μας έμαθε.

Κυρίαρχος στόχος της πρωτοβουλίας
 αυτής είναι να καταφέρουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να οργανώσουμε την αντίσταση και την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής. Μέσα από δεσμούς αλληλεγγύης μεταξύ των εργαζομένων και των ανέργων να οργανώσουμε την πάλη για την ανατροπή. Σε περιμένουμε να γνωριστούμε στον νέο μας χώρο, Ινεπόλεως 5 Ταμπούρια.


ΤΡΙΤΗ-ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ :ανοιχτά  18.00-21.00
ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ προβολές :ανοιχτά 18.00-22.30

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τηλ.: 6930197726

Ενημερωθείτε για νέα και δράσεις στο μπλόγκ μας    ergatikilesxi-kd.blogspot.gr