1/7/13

ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Λ.Κ.Δ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5/7 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΑΟΥ,ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!


Σας καλούμε την Παρασκευή 5/7 στην πλατεία Λαού 7:30 μμ στην συζήτηση και συναυλία με τους Υπεραστικούς.
Η πάλη, ο συντονισμός και η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι η μόνη λύση για να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων και της κυβέρνησης, για να καταργηθεί στην πράξη η καταστολή.Φτιάχνουμε τις δικές μας συλλογικότητες στην πάλη με ταξικά σωματεία, δημιουργούμε  μέτωπα αντίστασης - αλληλεγγύης – ανατροπής. 
Κάνουμε πράξη το σύνθημα εμείς χωρίς αυτούς μπορούμε τα πάντα. 
Αυτοί χωρίς εμάς δεν μπορούν τίποτα.
ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ


   Η πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις εντολές του κεφαλαίου, ΔΝΤ, Ε.Ε τα τρία   τελευταία χρόνια είναι πολιτική που μας γυρίζει δεκαετίες πίσω, που οδηγεί μεγάλα τμήματα της κοινωνίας σε φτώχεια, ανεργία και τελικά στην εξαθλίωση. Καταργούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία, για  ξεπεράσουν την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν.

  Το προηγούμενο διάστημα κυβέρνηση και κανάλια μας διαβεβαίωναν πως αυτή η πολιτική σε λίγα χρόνια φτάνει στο τέλος. Θέλουν να μας πείσουν ότι ήρθε η ανάκαμψη. Μιλάνε για επιτυχία, την ώρα που η ίδια η τρόικα τους διαψεύδει και ζητά χιλιάδες απολύσεις, μονιμοποίηση των χαρατσιών και 4Ο μνημόνιο που θα αντιμετωπίσει τα νέα ελλείμματα με περικοπές στην υγεία, την παιδεία, τις συντάξεις.
Την ίδια στιγμή χαρίζουν σε ντόπιο και ξένο κεφάλαιο τη δημόσια περιουσία. ΟΠΑΠ, Λιμάνια, Αεροδρόμια, Αυτοκινητόδρομους, Νοσοκομεία, Αέριο, Νερό, Ρεύμα, Σκουπίδια, Ορυκτό πλούτο,  και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς
  Όλοι οι αγώνες που αναπτύχτηκαν κόντρα στα σχέδια της κυβέρνησης του κεφαλαίου αντιμετωπίσθηκαν από αυτή με όλο και πιο εντεινόμενο αυταρχισμό. Με ΜΑΤ, πράξεις  νομοθετικού περιεχομένου, υπουργικές αποφάσεις και εγκυκλίους. Όλο  και  πιο συχνά  πια  ακούμε  για  παράνομες  και  καταχρηστικές  απεργίες .
Σκουριές, Ιερισσός, επιστράτευση εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ, στους ναυτεργάτες στους  καθηγητές, σε κάθε αντίσταση στην πολιτική του μνημονίου η λύση είναι η καταστολή τα  ΜΑΤ ή τα φύλλα πορείας των εισαγγελέων .Θέλουν να ντύσουν στο χακί όλη την κοινωνία, θέλουν να σταματήσουν κάθε αντίσταση και  κάθε αγώνα, ουσιαστικά προσπαθούν να απαγορεύσουν και τις διαδηλώσεις. Δεν θέλουν να ακουστεί καμία φωνή αμφισβήτησης. Μυστικές υπηρεσίες και κυβέρνηση παραδίδουν Τούρκους αγωνιστές στον Ερντογάν με  απαγωγές που γίνονται μέσα στο κέντρο της Αθήνας.  
  Η ΕΡΤ είναι το τελευταίο θύμα αυτής της πολιτικής, δεν είναι μόνο το μαύρο που έπεσε στις οθόνες μας και οι χιλιάδες απολύσεις που θα γίνουν, είναι το περίφημο σοκ και δέος του θέλουν να δημιουργήσουν στην συνείδηση της κοινωνίας. Μας θέλουν φοβισμένους, και για να το πετύχουν, στο παιχνίδι αυτό βάζουν τους παρακρατικούς μηχανισμούς .Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ όμως ακόμα και σήμερα κρατάνε το κανάλι ανοικτό, παρά τις απειλές Στουρνάρα για άμεση εκκένωση των εγκαταστάσεων, μαζί με χιλιάδες  αλληλέγγυους.
   Πλάι σε αυτό το γκρίζο κάδρο του αυταρχισμού και της βίαιης καταπάτησης κάθε δημοκρατικού δικαιώματος καθοριστικό ρόλο παίζει και η εισβολή στο προσκήνιο της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Μιας πολιτικής δύναμης που αποτελεί την εφεδρεία του ίδιου του συστήματος που δε θα διστάζει να σηκώσει το χέρι σε όποιον ορθώνει κεφάλι. Μια πολιτική δύναμη που έχει αποδείξει πως στις δύσκολες ώρες αποτελεί το μαξιλαράκι ασφαλείας του αστικού συστήματος σε μια προσπάθεια να εμπεδώσει σειρά αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
  Η πάλη, ο συντονισμός και η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι η μόνη λύση για να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων και της κυβέρνησης, για να καταργηθεί στην πράξη η καταστολή.Φτιάχνουμε τις δικές μας συλλογικότητες στην πάλη με ταξικά σωματεία, δημιουργούμε  μέτωπα αντίστασης - αλληλεγγύης – ανατροπής. 
Κάνουμε πράξη το σύνθημα εμείς χωρίς αυτούς μπορούμε τα πάντα. 
Αυτοί χωρίς εμάς δεν μπορούν τίποτα.

Σας καλούμε την Παρασκευή 5/7 στην πλατεία Λαού 7:30 μμ στην συζήτηση με τους 
Αντώνη Σταματόπουλο (πρόεδρος εργαζόμενων στο ΜΕΤΡΟ)
Παύλο Αντωνόπουλο (Καθηγητή μέλος ΔΣ 5ης ΕΛΜΕ)
Νάσο Μπράτσο (Δημοσιογράφο της ΕΡΤ μέλος ΓΣ ΠΟΕΣΥ) 
Θα ακολουθήσει συναυλία με τους Υπεραστικούς.

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
INEΠΟΛΕΩΣ 5 ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ  

http://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr/,   email: ergatikileshi.kd@gmail.com, τηλ :6930 197726