13/7/13

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΛΗ

“-είμαστε εμείς που χτίζουμε τις πολιτείες και δεν έχουμε σπίτι
-εμείς που ζυμώνουμε και δεν έχουμε ψωμί
-εμείς που βγάζουμε το κάρβουνο και κρυώνουμε
 -είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα  κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο”   Τ. Λειβαδίτης


    Σε μια χώρα που η ανεργία έχει φτάσει στο 30% (των νέων στο 60!!!), η ελληνική κοινωνία φτωχοποιείται με ταχύτατους ρυθμούς, το κοινωνικό κράτος καταρρέει ,η δικομματική κυβέρνηση προχωράει  στην εφαρμογή του πιο ανελέητου σχεδίου διάλυσης των εργασιακών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων από τη μεταπολίτευση και έπειτα, σε βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας.
 Η κυβέρνηση του «μαύρου» της ΕΡΤ, της κοινωνικής βαρβαρότητας επέλεξε εργαζόμενους από την εκπαίδευση και την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να προχωρήσει σε 12.500 απολύσεις στο δημόσιο που  έχει συμφωνήσει  με την Τρόικα ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ . Προχωρά στη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα,κατάργηση των ΣΣΕ, απελευθέρωση του ωραρίου και σε  νέα φορολεηλασία με το νέο φορολογικό νόμο. Όλα αυτά στα πλαίσια ενός τέταρτου, «μίνι» Μνημόνιου  για τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα ώστε να δώσει την έγκρισή της σε μια δόση που φυσικά δεν θα πάει σε μισθούς και συντάξεις, αλλά σε τόκους και επιδοτήσεις στο κεφάλαιο.
  Ένας δρόμος μόνο υπάρχει για τους εργαζόμενους : αγωνιστικός ξεσηκωμός, κοινή δράση των εργαζόμενων στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα μακριά από τεχνητούς διαχωρισμούς, με τους   άνεργους,  με την κοινωνική πλειοψηφία για να ηττηθεί η κυβέρνηση που μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν βυθίσει την κοινωνία στην ανεργία και την εξαθλίωση.
Την αποφασιστική αυτή μάχη πρέπει να την  δώσουμε  όλοι μαζί ,δημόσιοι και ιδιωτικοί. Εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, στην υγεία,την Παιδεία, στους δήμους, στις ΔΕΚΟ,στην ΝΕOSET,στον Κατσέλη,στα Τσιμέντα Χαλκίδος,στην ΕΛΒΟ και την ΕΑΣ κ.α
  Ο καθένας μόνος του θα χάσει-Όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε. Και για να κερδίσουμε πρέπει να βαδίσουμε από κοινού με όσους δίνουν αυτή τη στιγμή τη μάχη,σε κάθε χώρο δουλειάς, ενάντια σε μνημόνια-απολύσεις-μισθούς πείνας-ανεργία-φορομπηξία και εργοδοτική τρομοκρατία.Για το μεροκάματο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, για Υγεία-Παιδεία-Πρόνοια, για ζωή με αξιοπρέπεια.
Με πανεργατικό-παλλαϊκό αγώνα θα νικήσουμε κυβέρνηση, ΕΕ και ΔΝΤ

Όλοι στον αγώνα-Όλοι στην πανεργατική απεργία 
την Τρίτη 16 Ιουλίου. 


Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ θα βρίσκεται στην προσυγκέντρωση  στο Μουσείο στις 10 30 πμ


ΙΝΕΠΩΛΕΩΣ  5  ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ  /  6930 197726
http://ergatikilesxi-kd.blogspot.gr/   email: ergatikileshi.kd@gmail.com