2/4/13

Ήταν το γλέντι που μας έκανε να νιώσουμε ότι μερικά πράγματα δεν μπορούν να μας τα πάρουν.


Από το πρωί του Σαββάτου φάνηκε πως η μέρα θα πήγαινε καλά. 
Αρκετοί εθελοντές νέοι και νεότεροι ετοίμασαν το χώρο μέσα σε μια ώρα. 
Ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες και όλοι περιμέναμε το βράδυ. 
Σαββατόβραδο, μετά από δύο απανωτά τριήμερα  που σε άλλες εποχές θα δημιουργούσαν κορεσμό και κούραση από το ξεφάντωμα τούτες τις δύσκολες μέρες δεν έγινε κάτι παρόμοιο. 
Πολύς κόσμος ήρθε στην ώρα του, ρυθμίστηκαν και οι τελευταίες λεπτομέρειες. 
Τα φαγητά και τα ποτά στη θέση τους. Ρυθμίσεις στον ήχο και φύγαμε. Αυτό το σαββατόβραδο πρέπει να το θέσουμε σαν σημείο αναφοράς. 
Ήταν το πρώτο γλέντι της Λέσχης μας. 
Ήταν το γλέντι που ξανάσμιξαν παλιές παρέες. 
Που έφερε κοντά δυο και τρεις γενιές. 
Ήταν το γλέντι που έφερε ανάταση ψυχής. 
Ήταν το γλέντι που μας έκανε να νιώσουμε ότι μερικά πράγματα δεν μπορούν να μας τα πάρουν. Είναι μερικά πράγματα που θέλουν αλλά μέτρα για να μετρηθούν. 
Φιλία, συντροφικότητα, συναδελφικότητα, γειτονία, κέφι, εσωτερικότητα, αποφασιστικότητα. 
Και αυτά τα νιώσαμε το Σάββατο βράδυ. 

Οι μουσικοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Δημιούργησαν ένα περιβάλλον που λίγες φορές σου τυχαίνει να το ζήσεις. Η επιλογή των τραγουδιών η απόδοσή τους ήταν εξαιρετική.
Οι φίλοι από τις άλλες περιοχές που ήρθαν για να μας ευχηθούν και να μας δώσουν δύναμη για καλή συνέχεια έφυγαν με την αίσθηση ότι το εγχείρημα θα επιτύχει.
Και φαινόταν στα χαμογελαστά πρόσωπα όλων μας. Τίποτα δεν τέλειωσε.
Οι εμπειρίες που αποκτήσαμε οι μεγαλύτεροι κάποιες άλλες εποχές βγαίνουν στην επιφάνεια τώρα που χρειάζονται. Μαζί με τις νέες γενιές οργανώνουμε την αλληλεγγύη, την αντίσταση, την αντεπίθεση μας.
Είμαστε εδώ και εδώ θα μείνουμε γιατί εδώ μας αρέσει.
Εδώ θα δημιουργήσουμε όπως εμείς θέλουμε τη ζωή μας 

* Τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους φίλους μουσικούς που με τη μεγάλη τους διάθεση για προσφορά και την έμπνευση τους, βοήθησαν στην επιτυχία του γλεντιού. Καθοριστική στην επιτυχία της εκδήλωσης ήταν και η βοήθεια του φίλου Γιάννη στα ηχητικά. Ευχαριστούμε από καρδιάς και όλους τους φίλους από άλλες συλλογικότητες που μας συντρόφεψαν στο γλέντι.  Ευχαριστουμε και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Λέσχης και με την παρουσία, το κέφι και το υστέρημά τους σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μας δίνουν κουράγιο να συνεχίσουμε.