19/3/13

Αποφάσεις της Συνέλευσης (Πέμπτη 14 Μαρτίου)

Στη συνέλευση της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου Δραπετσώνας την Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013 συζητήσαμε τα παρακάτω θέματα:

Την προοπτική να αναπτυχθούν σε τοπικό επίπεδο δράσεις αντίστασης απέναντι στην ανθρωπιστική κρίση που μας οδηγούν. Σ' αυτό το πλαίσιο η συνέλευση αποφάσισε να συμμετέχει στο συντονισμό των διαφόρων πρωτοβουλιών, σωματείων, συνελεύσεων γειτονίας και άλλων συλλογικοτήτων με στόχο να κηρυχθεί ο Απρίλιος ως μήνας προειδοποιητικής στάσης πληρωμών.
 Θα τη συνδυάσουμε με μία εκδήλωση – συζήτηση με περιεχόμενο τις τρεις ενότητες των τριών (3) ΔΕΝ
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ σε κυβέρνηση, τράπεζες, ΕΕ, ΔΝΤ , ΕΚΤ.
ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ δημόσια γη, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιες υποδομές και περιουσία
ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ άδικους φόρους και χαράτσια.
Η εκδήλωση – συζήτηση θα γίνει στα μέσα Απρίλη.




Προετοιμασία του Γλεντιού

Το γλέντι θα είναι όπως αναφέρεται στο blog το Σάββατο βράδυ 30 Μαρτίου 2013 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 12ου Δημ. Σχολείου Κερατσινίου, Δημ. Γληνού 1, Πρεσσόφ, Αμφιάλη, με μορφή συλλογικής κουζίνας με ποτά που θα προμηθευτούμε σαν λέσχη και φαγητά που θα φέρουν όσα μέλη μπορούν και θέλουν. Ο χαρακτήρας της οικονομικής ενίσχυσης θα καλυφθεί με την εθελοντική συνεισφορά του καθενός, σύμφωνα με τη δυνατότητα του. Τη μουσική θα την καλύψουμε με τη συμμετοχή ερασιτεχνών μουσικών. Μέχρι στιγμής έχουμε την συμμετοχή δύο ντουέτων με λαϊκή μουσική. Δεκτές και άλλες προσφορές μέχρι την παραμονή του γλεντιού.

Εξεύρεση χώρου για τη στέγη της Εργατικής Λέσχης.

Έγινε ενημέρωση από την ομάδα που επισκέφθηκε το Δήμαρχο και του έθεσε το ζήτημα της παραχώρησης ενός τμήματος του πρώην εργοστασίου του Καχραμάνογλου. Ο δήμαρχος αρνήθηκε την παραχώρηση με το αιτιολογικό ότι θα εφαρμοσθεί η ανειλημμένη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου που περιλαμβάνει την κατεδάφιση του  και την ανέγερση ενός νέου κτιρίου (πολυχώρου αναψυχής) κλπ. Αντιπρότεινε το χώρο της Ναφτας, που απορίψαμε ώς ακατάλληλο για διάφορους λόγους και αντιπροτείναμε να αναζητηθούν και άλλοι χώροι που πιθανόν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Το θέμα της στέγασης παραμένει ακόμα ανοιχτό.