19/2/13

Τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων δεν μπορούν να είναι μέσο «πίεσης» στα χέρια κανενός



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  &  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΣΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ  ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ


    Στις  εποχές  του  μνημονίου, η Ε.Ε. το ΔΝΤ και  η  τρικομματική συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ),   συνεχίζουν την επίθεση  σε κάθε  κοινωνικό δικαίωμα.  Έχουν βάλει στόχο την συρρίκνωση των κοινωνικών δικαιωμάτων, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, τις ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων επιχειρήσεων έναντι πινακίου φακής, το πέρασμα υπηρεσιών των ΟΤΑ σε ιδιώτες, τη διαχείριση των αποβλήτων και των σκουπιδιών των Δήμων από τους μεγαλοκαρχαρίες του κεφαλαίου που η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παραδώσει .
    Πριν  λίγες  ημέρες  η διοίκηση  της  ΕΥΔΑΠ, προτού την ξεπουλήσει μαζί με την κυβέρνηση,  για μια χούφτα ευρώ στους ιδιώτες και πούμε «το νερό νεράκι», φροντίζει να φέρει το μέλλον στο παρόν, όπου η επιχείρηση δεν θα σκέφτεται τίποτα μπροστά στη ικανοποίηση της κερδοφορίας της.   Δέσμευσε τους τραπεζικούς  λογαριασμούς  του Δήμου  Κερατσινίου Δραπετσώνας  εξαιτίας της οικονομικής διαφοράς που είχαν , με αποτέλεσμα  οι  εργαζόμενοι να μην  μπορούν  να  πληρωθούν  και  βασικές  υπηρεσίες  του  Δήμου  όπως  η λειτουργία των  παιδικών σταθμών και αποκομιδή  των  απορριμμάτων να μην μπορούν να  πραγματοποιηθούν.
    Είναι ξεκάθαρο για μας ότι οι μισθοί και τα εργασιακά και τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων δεν μπορούν να είναι μέσο «πίεσης» στα χέρια κανενός, ούτε οι βασικές δομές του δήμου που εξυπηρετούν  κοινωνικά δικαιώματα των δημοτών. 

    Αυτή  η κατάσταση είναι  το αποτέλεσμα  της  πολιτικής των  ιδιωτικοποιήσεων που  έχει μπει  ήδη  σε  προτεραιότητα από τους  δανειστές , κυβέρνηση  και  κεφάλαιο . Σε αυτή την κατεύθυνση σημαντικό ρόλο παίζουν και οι διοικήσεις των Δήμων που έχουν δεχτεί αυτή τη λογική.

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, συνταξιούχοι, μετανάστες  της  πόλης μας

Οι  ανάγκες  των  εργαζομένων  και  της  κοινωνίας  δεν μπορούν να  γίνονται  υπόθεση  του ξένου ή του ελληνικού κεφάλαιου με μόνο στόχο το κέρδος..
Οι  δήμοι  και οι  ΔΕΚΟ δεν μπορούν  παίζουν  τον ρόλο  του  φοροεισπράκτορα  και  ούτε να λειτουργούν στην  λογική του κέρδους τη στιγμή που η κοινωνία καταρρέει. .
Οι  εργαζόμενοι  στον  Δήμο  που βρίσκονται  σε αγωνιστικές  κινητοποιήσεις  χρειάζονται  την συμπαράσταση  μας ,την  ταξική μας αλληλεγγύη , σήμερα για  τον  μισθό  τους  αύριο  ενάντια  στις  απολύσεις που  βρίσκονται  στα άμεσα  σχέδια της  κυβέρνησης  και  τρόικας 
Οι  αγώνες  τους  είναι  και  δικοί μας  αγώνες , ενάντια  στην  φτώχεια  και  την μιζέρια  που  μας  έχουν  επιβάλει



  • ΑΜΕΣΗ  ΑΝΑΚΛΗΣΗ  ΤΗΣ  ΔΕΣΜΕΥΣΗΣ  ΤΩΝ  ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ  ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΑΜΕΣΗ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ  ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΣΤΙΣ  ΔΕΚΟ  
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ  ΤΩΝ  ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ  ΣΕ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ,   ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ  &  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ
  • ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΣΤΕ  ΤΟΝ  ΑΓΩΝΑ  ΚΑΙ  ΟΧΙ  ΤΗΝ  ΦΤΩΧΕΙΑ , ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΑΝΑΜΕΣΑ  ΣΕ  ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ



ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

email: ergatikileshi.kd@gmail.com  -  τηλ :6930 197726