13/2/13

Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας είναι πλέον πραγματικότητα


Δελτίο Τύπου για την ίδρυση της
Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου Δραπετσώνας
Πραγματοποιήθηκε σήμερα με εξαιρετικά ελπιδοφόρα συμμετοχή, η ιδρυτική συνέλευση της Εργατικής Λέσχης Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Παραβρέθηκαν περισσότεροι από 70 συναγωνιστές. Πραγματοποιήθηκε ένας πολύ γόνιμος διάλογος, για τα τεράστια προβλήματα στους χώρους δουλειάς, την μάστιγα της ανεργίας, τη διάλυση της παιδείας, της υγείας, του πολιτισμού. Πλούσια συζήτηση έγινε και για την ανάγκη να δυναμώσει η αλληλεγγύη από εργαζόμενους για εργαζόμενους, ταυτόχρονα με την ανάγκη να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στην άνοδο του Φασισμού.
Μέσα από τη συζήτηση με έντονο τρόπο έγινε καθαρό ότι στο μέλλον που μας επιφυλάσσουν, εμείς επιλέγουμε το δύσκολο αλλά ωραίο δρόμο του αγώνα, της συλλογικότητας, της ρήξης και της ανατροπής. Το δρόμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης. Το δρόμο της ανιδιοτέλειας και της χειραφέτησης.  Είναι ώριμη σήμερα η ανάγκη να συγκροτήσουμε τον κατακερματισμένο κόσμο της εργασίας στη βάση των κοινών αναγκών  και δικαιωμάτων του. Να προσπαθήσουμε  να ακουστεί η φωνή όλων μας. Να πάψουμε να είμαστε ψηφία σε στατιστικές αναλύσεις, να συναντηθούμε μεταξύ μας, να σπάσουμε την απομόνωση και την μισαλλοδοξία. Βλέπουμε την προσπάθεια μας δεμένη με το μαχόμενο εργατικό κίνημα, με κάθε συλλογικότητα της πόλης που δρα και αγωνίζεται ενάντια στη διάλυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που αντιμάχεται την κυβερνητική αντιλαική πολιτική την τρόικα και το ΔΝΤ .
Η Εργατική Λέσχη στηρίζει την μεγάλη απεργία της 20ης Φλεβάρη, και θα επιδιώξει με την παρέμβαση σε χώρους εργαζομένων στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, να συμβάλει στην επιτυχία της.
Η συζήτηση ανέδειξε τις δυνατότητες ανάπτυξης του κινήματος αντίστασης στην πόλη μας και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα αναπτύξουμε δράσεις το επόμενο διάστημα. Ακόμη συζητήθηκε η αναγκαιότητα δημιουργίας ενός χώρου που θα στεγάσει τις λειτουργίες της Εργατικής Λέσχης, δράσεις αλληλεγγύης και πολιτισμού. Και  τέλος η παρέμβαση της Ε.Λ. στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους
και τη νεολαία της πόλης μας να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια:
  • Για να ξαναβρούμε τη χαμένη συλλογικότητα
  • Για να ανασυγκροτήσουμε το εργατικό κίνημα σε ταξική κατεύθυνση
  •   Για αλληλεγγύη χωρίς ελεημοσύνη, με αξιοπρέπεια, από εργαζόμενους για εργαζόμενους
  • Για να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός νέου εργατικού – λαϊκού πολιτισμού
  •  Για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και όλης της κοινωνίας
  •   Για να εμποδίσουμε την άνοδο του φασισμού στις γειτονιές μας 
  • Για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και όλης της κοινωνίας
 10 Φλεβάρη 2013