24/2/17

Φτάνει πια! Δε θα το επιτρέψουμε! Να τους ανατρέψουμε!


Όλοι στο  παλλαϊκό συλλαλητήριο, την Πέμπτη 2/3 στις 6μμ στα Προπύλαια, ενάντια στη 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα
Το περίφημο κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιφυλάσσει νέα σκληρά μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τη νεολαία αλλά και ένα νέο 4ο Μνημόνιο.
Η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Δημοσιονομικός κόφτης παντού, νέα μείωση του αφορολόγητου, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα, κατεδάφιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιώματων απέμειναν, επέκταση της ελαστικής εργασίας και με νέες ακόμα πιο εκμεταλλευτικές μορφές – μαθητεία, απελευθέρωση των απολύσεων και κατάργηση των ΣΣΕ, περικοπές και αλλαγή του χαρακτήρα του επιδόματος ανεργίας, προετοιμασία χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων, επέκταση της εξαθλίωσης και της φτώχειας, νέες ιδιωτικοποιήσεις. Επίθεση στα δικαιώματα στην Παιδεία και την Υγεία με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με την ΕΕ και τον ΟΟΣΑ.
Την ίδια στιγμή η “πολιτική κάλυψη” από την κυβέρνηση της επανεμφάνισης της Χρυσής Αυγής με αφορμή τους εξαθλιωμένους και παγωμένους πρόσφυγες και την ένταξη των προσφυγόπουλων στα σχολεία απαιτούν την ένταση της αντιφασιστικής πάλης από το εργατικό κίνημα.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ – ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΡΕΥΜΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ούτε μπορεί, ούτε θέλει να απαντήσει σε αυτή την επίθεση.
Σήμερα είναι αναγκαίο να προχωρήσουμε ένα εργατικό μέτωπο αμφισβήτησης και ανατροπής, που θα συσπειρώσει ευρύτερες αγωνιστικές και ταξικές δυνάμεις για να προχωρήσουμε σε αντεπίθεση και ανατροπή.
Τώρα να ξεκινήσουμε τη συσπείρωση του κόσμου του αγώνα από τα κάτω!

  • Να ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η 2η αξιολόγηση και τα νέα μέτρα.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά. Υπογραφή ΣΣΕ με ριζικές αυξήσεις στους μισθούς,. Κατάργηση όλων των μορφών της ελαστικής εργασίας. Καμία απόλυση.
  • Να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις - αρπαγή της λαϊκής κατοικίας-περιουσίας
  • Κάτω ο νόμος Κατρούγκαλου και όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι. Αποκλειστικά δημόσιο, καθολικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων. Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις. Όχι “ποινολόγιο ανέργων” και στη διαγραφή τους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ. Διαγραφή των χρεών τους. Η περίοδος ανεργίας να μετρά ως χρόνος ασφάλισης.

Άμεσοι στόχοι του εργατικού και λαϊκού κινήματος:
  • Όλοι οι εργασιακοί χώροι συμβασιούχων και ελαστικά εργαζόμενων και να προετοιμάσουν μέρα αγώνα ενάντια στην ελαστική εργασία – καμιά απόλυση συμβασιούχου – μόνιμη δουλειά για όλους με συντονισμό των ελαστικά εργαζομένων.
  • Συμμετέχουμε στηρίζουμε τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς στα Ειρηνοδικεία κάθε Τετάρτη 3.30μμ.
  • Θέτουμε την ανάγκη, απευθυνόμαστε και καλούμε κάθε σωματείο και συλλογικότητα να οργανώσουμε 24ωρη Γενική Απεργία μέχρι τα μέσα Μάρτη με το βασικό στόχο να μην περάσει η 2η αξιολόγηση και τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.
  • Συμμετέχουμε στο αντιρατσιστικό – αντιφασιστικό – αντιπολεμικό συλλαλητήριο στις 18/3 στις 3μμ στην Ομόνοια.