19/9/16

Εκδήλωση-συζήτηση:"Η δίκη της Χ.Α. και η αντιφασιστική πάλη"

 Στα πλαίσια της συμπλήρωσης 3 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας σας καλεί σε εκδήλωση/συζήτηση με θέμα τη δίκη των νεοναζί της Χ.Α. και την αντιφασιστική πάλη.

Θα παρέμβουν οι:

  • Τάκης Ζώτος,δικηγόρος Πολ,Αγωγής στη δίκη
  • Νίκος Χαραλαμπόπουλος,μέλος Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης     
Τετάρτη 21/09 στις 19:30 στο χώρο της Λέσχης, Λεωφ.Δημοκρατίας & Αθ.Μιαούλη 1


Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λέσχης:




 Φέτος συμπληρώνονται τρία χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά, ηγετικό μέλος των ταγμάτων εφόδου των νεοναζί στην περιοχή μας. Εκείνο το βράδυ ήταν το «αποκορύφωμα» ,μιας σειράς πογκρόμ και δολοφονικών και ρατσιστικών επιθέσεων της Χρυσής Αυγής κατά μεταναστών, ομοφυλοφίλων, εργατών και αντιφασιστών. Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες και στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και σωρεία άλλων περιστατικών, που συνθέτουν χιλιάδες σελίδες δικογραφίας.
 Η αντίδραση τότε από το αντιφασιστικό κίνημα ήταν άμεση και δυναμική. Κατάφερε με αγώνα και μαχητικότητα να κλείσει για καιρό τους φασίστες στην ασφάλεια των γραφείων τους, όπου αυτά δεν έκλεισαν.
 Παρ’ όλα αυτά, η απαίτηση για καταδίκη της Χ.Α. ως εγκληματική οργάνωση δεν πραγματώθηκε παρά 1,5 χρόνο αργότερα, οπότε και ξεκίνησε η δίκη. Από τον Απρίλιο του 2015 μέχρι σήμερα, με σωρεία προφάσεων, αναβολών και καθυστερήσεων, και τα ηγετικά στελέχη να βρίσκονται έξω, μέχρι σήμερα η δίκη δεν έχει ολοκληρωθεί.
 Όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, οι αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζονται και εντείνονται, τα εργατικά δικαιώματα καταστρατηγούνται το ένα μετά το άλλο και η Ελλάδα μετατρέπεται σε κράτος-φυλακή για χιλιάδες πρόσφυγες, η 18η του Σεπτέμβρη έρχεται να μας θυμίσει το όραμα του Παύλου Φύσσα: μια κοινωνία που η αδικία, η εκμετάλλευση, η καταπίεση και ο φασισμός θα αποτελούν παρελθόν.
 Γι’ αυτή την κοινωνία θα παλεύουμε καθημερινά, θα αγωνιζόμαστε, απέναντι «σ’ αυτή την έξυπνη απάτη, την καλοστημένη».