8/3/17

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΗΣ Α.Κ. ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ MELLON TECHNOLOGIES


Η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου Δραπετσώνας, στηρίζει και συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις σε όλες τις εργατικές κινητοποιήσεις που παίρνουν γενικευμένο χαρακτήρα, στήριξε και θα στηρίζει όλους τους εργαζόμενους στη γειτονιά μας που παλεύουν για τα δικαιώματά τους απέναντι στην εργοδοσία. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε το κάλεσμα για κινητοποίηση την Πέμπτη 9 Μαρτίου, στις 8:30 στα γραφεία της εταιρείας Πειραιώς 74 Α, για την επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας Α.Κ. στην Mellon Technologies.

Την Παρασκευή, 3 Μαρτίου, η εταιρεία απέλυσε παράνομα και καταχρηστικά τη συναδέλφισσα Α. Κ. Στέλνοντας της μάλιστα δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της επειδή έλειπε λόγω ασθένειας. Η Mellon Technologies εδώ και καιρό ψάχνει τρόπο να “απαλλαγεί” από τη συναδέλφισσα καθώς το προηγούμενο διάστημα, έχει πρωταγωνιστήσει στις κινήσεις συναδέλφων ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία αλλά και στις προσπάθειες εργαζομένων για συνδικαλιστική οργάνωση και δράση εντός της εταιρείας. Συμμετείχε στην προσωρινή διοικούσα του επιχειρησιακού σωματείου, το οποίο η εταιρεία χρησιμοποίησε όλα τα μέσα για να το διαλύσει, μεταθέτοντας υποχρεωτικά ή και απολύοντας ιδρυτικά μέλη. Βλέποντας όμως η εργοδοσία ότι η συναδέλφισσα δεν το βάζει κάτω, και αφού δεν κατάφερε να την εξαναγκάσει να αποχωρήσει, αποφάσισε τελικά να την απολύσει.
Η εταιρεία προσπαθώντας να εξαναγκάσει την Α.Κ. σε παραίτηση από το σωματείο και παύση της συνδικαλιστικής της δράσης, αρνείται αρκετό καιρό να της δώσει εργασία  με την αιτιολογία ότι δεν κατέχει απολυτήριο λυκείου. Δικαιολογία που δεν μοιάζει καθόλου πειστική μιας και η συγκεκριμένη εργαζόμενη πριν απορροφηθεί, μαζί με άλλους συναδέλφους της στη Mellon Technologies, είχε ήδη δουλέψει σε πολλές θέσεις χωρίς ποτέ να της ζητηθεί απολυτήριο λυκείου, ακόμα και σε ταμείο τράπεζας. Πριν λίγες μέρες, ο υφιστάμενός της είπε ευθέως πώς αν δεν αποφασίσει τι θα κάνει, είναι αναγκασμένοι να αποφασίσουν αυτοί για εκείνη, ενώ παλιότερα της είχαν προτείνει να της δώσουν μπροστά μισθούς, μέχρι τη μέρα που θα έληγε η συνδικαλιστική της ασυλία, και αποζημίωση για να αποχωρήσει “οικειοθελώς”. Η Α.Κ. αρνούμενη τα παραπάνω, όπως ήταν αναμενόμενο, απολύθηκε. Η συναδέλφισσα καταγγέλλει την απόλυσή της ως καταχρηστική και ζητά την άμεση επαναπρόσληψή της.
Δεν είναι σαφώς η πρώτη φορά που η εταιρεία Mellon Technologies μας απασχολεί με τις αντεργατικές της πρακτικές και ούτε και η πρώτη φορά που μια εταιρεία καταδικάζει  και παρεμποδίζει την συνδικαλιστική δράση των εργαζόμενων της. Η συγκρότηση σωματείων, η συλλογική διεκδίκηση των εργασιακών δικαιωμάτων καθώς και ο αγώνας ενάντια στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις συνεχείς απολύσεις αποτελούν βραχνά για κάθε εταιρεία. Με αποτέλεσμα να εξαναγκάζουν σε παραίτηση ή να απολύουν  εργαζόμενους με έντονη συνδικαλιστική δράση.
Κανένας εργαζόμενος δεν είναι μόνος! Τα εργασιακά μας δικαιώματα μας, η συλλογική μας αξιοπρέπεια δεν παραχωρούνται από κανέναν μεσσία, κατακτιούνται από την συλλογική μας οργάνωση και δράση μέσα στους χώρους δουλειάς και το εγχείρημα της Εργατικής Λέσχης σε αυτό το ζήτημα ακριβώς επιθυμεί να συμβάλει.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

 Πέμπτη  9/3 στις 8.30 πμ, στα γραφεία της Mellon Technologies, Πειραιώς 74Α.