21/6/15

Θερινό Σινεμά στη Λέσχη:Δέκα μικροί νέγροι

Για αυτή τη βδομάδα,η ταράτσα της Λέσχης ανοίγει τη Δευτέρα 22/06,λόγω της προγραμματισμένης μας συνέλευσης την Κυριακή.
Συνεχίζουμε τις προβολές με την ταινία του 1945 "Δέκα μικροί νέγροι",σε σκηνοθεσία Rene Clair και σενάριο των Agatha Christie και Dudley Nichols.

"Δέκα άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι προσκαλούνται για ένα σαββατοκύριακο σε ένα νησί από τον κύριο Όουν,ο οποίος δεν βρίσκεται εκεί.Κατά το δείπνο, ένας δίσκος παίζει και κατηγορεί τους παρευρισκόμενους για φόνο.Οι φόνοι, πράγματι, δεν αργούν να αρχίσουν
και λογικά κάποιος από όλους είναι ο κύριος Όουν. "


Δευτέρα 22/06 στις 20:30,στην ταράτσα!



18/6/15

Κάλεσμα:Αρχίζουμε την Ανάπλαση,όπως την ονειρευόμαστε

 Ο πολιτιστικός σύλλογος "Τερψηχώρος" και η Εργατική Λέσχη Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σας καλούμε σε εκδήλωση-συζήτηση, αυτή την Παρασκευή 19/06 στις 20:00 στο Πάρκο της Εργατιάς, στα πλαίσια των δράσεών μας για την Ανάπλαση του χώρου των Λιπασμάτων, όπως εμείς την ονειρευόμαστε.
 Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα του συλλόγου "Τερψηχώρος" και τη συμμετοχή της ομάδας παραδοσιακών χορών της Εργατικής Λέσχης.

Βρείτε την εκδήλωση στο Facebook εδώ
Χάρτης εδώ  

10/6/15

Δελτίο Τύπου

                                      

  Το  Σάββατο  06/06  το  απόγευμα  συναντηθήκαμε  στο  πάρκο  Εργατιάς   ο  πολιτιστικός  σύλλογος  Τερψηχώρος  και  η  Εργατική  Λέσχη  Κερατσινίου-Δραπετσώνας .
 Ξεκινήσαμε  τη δική μας  ανάπλαση  του  πάρκου , με  καθαρισμό  του  χώρου  και  συζήτηση  για  την  αξιοποίησή  του  αλλά  και  τις εξελίξεις  για το  χώρο  των  πρώην  Λιπασμάτων.


 Στόχος  της  δράσης  μας  είναι  η  επανοικειοποίηση  του χώρου του  πάρκου  της Εργατιάς,  η  ουσιαστική  ένταξή  του  στην  πόλη  και  στη  ζωή  των  κατοίκων , ,μέσα από μια  ανάπλαση  του  χώρου  των  πρώην  Λιπασμάτων  σε όφελος  των κατοίκων, σε  ένα  χώρο  ενιαίο, δημόσιο, με  πράσινο  και  χώρους πολιτισμού,  λαϊκού αθλητισμού  και  αναψυχής, χωρίς  καμιά  βιομηχανική  και εμπορική χρήση.


 Οι τελευταίες  δηλώσεις  από  την κυβέρνηση  για  τις ιδιωτικοποιήσεις  του ΟΛΠ  και  το  παραπέρα  ξεπούλημα  της  δημόσιας  περιουσίας, που άνοιξαν την  όρεξη  και  στα  Τσιμέντα  Ηρακλή να  ζητήσουν  τη μετεγκατάσταση  του  έτοιμου σκυροδέματος  στην  περιοχή,  καθώς  και  η  λειτουργία  των  εγκαταστάσεων του Μελισσανίδη (Oil One)  δημιουργούν  εφιαλτικά  σενάρια, μιας ζωής σε  πόλεις  με  υποβαθμισμένο  περιβάλλον  , με  άθλιους  μισθούς  και  συνθήκες  εργασίας  . Η  πρόταση  Λαφαζάνη  δεν κλείνει  την  πόρτα  στους  ιδιώτες·  αντίθετα  αφήνει  ανοικτή  την  παρουσία  τους μέσα  από άλλες  επενδύσεις.

 Επίσης  δεν ξεχνάμε  ότι, καμιά φορά, οι  ψηφισμένοι  νόμοι δεν αρκούν για να σταματήσουν τα μεγάλα συμφέροντα. 


  Παίρνουμε  την κατάσταση  στα  χέρια μας. Συλλογικά  παλεύουμε  για  τις  ζωές  μας  και  για  τους  ελεύθερους  χώρους

Άμεσα  ζητάμε  και  διεκδικούμε από το δήμο  :


Πεζοδρόμηση  της οδού  Σφαγείων  για  ελεύθερη  πρόσβαση των  κατοίκων  στη θάλασσα , ανάπλαση της  πέτρινης  εργατικής κατοικίας  και  πάρκου , άμεση  ηλεκτροδότηση  και  υδροδότηση   στην περιοχή ώστε να  είναι επισκέψιμη.


 Η  επόμενη  συνάντησή μας  είναι  για το  Σάββατο 13/6  στις  10 πμ   για  να  συνεχίσουμε  τις  εργασίες  στο Πάρκο Εργατιάς , ώστε να  γίνει  προσβάσιμο   κομμάτι  της  γειτονιάς  και  της  ζωής  των κατοίκων. Προετοιμάζουμε το  χώρο  για  εκδηλώσεις ,  συζητήσεις  και  ενημέρωση.  Με την παρουσία  μας, διεκδικούμε  και  άλλους  χώρους  που  πέρασαν  στα  χέρια  των  ιδιωτών ( Πάρκο  Αγάπης )

 Καλούμε  τους  φορείς    τις  συλλογικότητες  και  τους  κατοίκους της περιοχής    να  είναι  εκεί.


Πολιτιστικός  Σύλλογος  «Τερψηχώρος»

Εργατική  Λέσχη  Κερατσινίου  Δραπετσώνας 


Θερινό Σινεμά στη Λέσχη: '71

 Κι αυτή την Κυριακή σας περιμένουμε στην ταράτσα της Λέσχης!Οι προβολές συνεχίζονται με την ταινία " '71" (2014), μια ταινία του Γιαν Ντεμάνζ, με φόντο τη διαμάχη Άγγλων και Ιρλανδών στο Μπέλφαστ το 1971.

 "Ένα συναρπαστικό θρίλερ που κόβει την ανάσα στην κυριολεξία με τον ακραία ρεαλιστικό τρόπο αναπαράστασης μιας πραγματικότητας, είναι το «’71» που προβλήθηκε στο πλαίσια του Διεθνούς Διαγωνιστικού τμήματος και κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ, τη «Χρυσή Αθηνά».Η ιστορία διαδραματίζεται στο Μπέλφαστ του 1971, όπου μαίνεται ένας τρομερός εμφύλιος πόλεμος, πολιτικός και θρησκευτικός, που διχάζει τη Βόρεια Ιρλανδία. Ο νέος φιλόδοξος σκηνοθέτης Γιαν Ντεμάνζ σε αυτήν την πρώτη του ταινία, μας καθηλώνει πραγματικά με τις εικόνες του, οι οποίες διαδέχονται βίαια και με έναν φρενήρη ρυθμό η μία την άλλη ακολουθώντας βήμα προς βήμα το κεντρικό πρόσωπο, ένα νεαρό Βρετανό στρατιώτη."

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=bRAqQWI3GmY 
Δείτε εδώ την εκδήλωση στο Facebook

Κυριακή 14/06 στις 20:30,στην ταράτσα της Λέσχης,Αθ.Μιαούλη 1 & Λεωφ.Δημοκρατίας 



4/6/15

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ

Ο καιρός περνάει και παγιώνεται μία κατάσταση στην περιοχή μας η οποία δυσκολεύει όλο και περισσότερο την υπόθεση της Ανάπλασης των Λιπασμάτων Δραπετσώνας, όπως εμείς την ονειρευόμαστε.
Και αυτό γίνεται:
Επειδή η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και ποιο συγκεκριμένα προωθεί την πώληση του ΟΛΠ με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται ο αποκλεισμός των κατοίκων από τη θάλασσα, να συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σε βάρος μας παλιοί και νέοι «επενδυτές» και να έχουν τον πρώτο λόγο στο άμεσο μέλλον για τον χώρο της Ανάπλασης. 
Επειδή ο Μελισσανίδης συνεχίζει τις εργασίες και τη λειτουργία του εργοστασίου συλλογής και επεξεργασίας πετρελαιοειδών της ΟIL ONE.
Επειδή έχει ανοίξει η όρεξη και άλλων για την εγκατάσταση βιομηχανικών χρήσεων όπως η ΑΓΕΤ που ζητάει να εγκαταστήσει μονάδα παραγωγής έτοιμου σκυροδέματος στο «δικό της» οικόπεδο.
Επειδή όλοι παίρνουν θέση μάχης για να υπερασπιστούν τα «δικά τους δίκαια».
Επειδή οι εξαγγελίες του υπουργού ΠΑΠΕΝ για νομοθετικές ρυθμίσεις παραμένουν στα συρτάρια, την στιγμή που όλοι οι ιδιώτες ξερογλύφονται. Επειδή δεν ξεχνάμε και τη συνολική τοποθέτηση της κυβέρνησης για τις ιδιωτικοποιήσεις. Δεν ξεχνάμε πως η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο ήταν απλά «σχήμα λόγου». Δεν ξεχνάμε ότι καμιά φορά δεν αρκούν για να σταματήσουν τα μεγάλα συμφέροντα ούτε  οι ψηφισμένοι νόμοι.
Για να μην αναστηθούν ξανά όλες οι βιομηχανίες στην περιοχή.
Για να μην φτάσουμε να ζούμε στις συνθήκες του ΄60 – ’70, σε ένα υποβαθμισμένο περιβάλλον, σε άθλιους εργασιακούς χώρους, με επικίνδυνες συνθήκες.
Το ατύχημα στα ΕΛΠΕ μας επαναφέρει στην σκληρή πραγματικότητα. Τέσσερις οι νεκροί, δύο οι σοβαρά τραυματισμένοι και 49% αύξηση των κερδών απο την άλλη της Ιδιωτικής πλέον εταιρείας.

Για να φτιάξουμε έναν ενιαίο και ελεύθερο χώρο πρασίνου, αναψυχής, άθλησης και πολιτισμού βάση των δικών μας αναγκών και όχι των εφοπλιστικών και τουριστικών συμφερόντων.
Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να πάρουμε τη δική μας θέση μάχης. Να εδραιώσουμε την παρουσία των πραγματικών ιδιοκτητών στο χώρο ,των ίδιων των κατοίκων της περιοχής!
Πρέπει να του δώσουμε ζωή. Να κάνουμε πράξη τις σκέψεις και τα όνειρά μας, να δώσουμε ένα δείγμα για το πώς φανταζόμαστε εμείς την Ανάπλαση και την αξιοποίηση του δημόσιου χώρου.  
Για όλα αυτα προχωράμε άμεσα στην ανάπλαση του πάρκου της Εργατιάς. Σαν ενα πρώτο μικρό βήμα επανοικειοποίησης του χώρου και της ιστορίας του. Δεν περιμένουμε ευχές και παρακάλια. Συλλογικά και αποφασισμένα κατοχυρώνουμε την παρουσία μας, διεκδικούμε ότι μας ανήκει. Προτείνουμε σαν μια πρώτη κίνηση να συγκεντρωθούμε στο πάρκο της Εργατιάς, δίπλα στον υδατόπυργο, το Σάββατο 6 Ιουνίου, στις 18.00. Όλοι μαζί να καθαρίσουμε το χώρο, να στήσουμε ένα κιόσκι, να κουβεντιάσουμε για το χώρο και τις επόμενες δράσεις μας και να διασκεδάσουμε συλλογικά.


Λεωφ. Δημοκρατίας & Αθ. Μιαούλη 1, Κερατσίνι // Τηλ: 6930197726 // ergatikilesxi-kd.blogspot.gr          

Θερινό Σινεμά στη Λέσχη:Django Unchained

 Η ταράτσα της Λέσχης ανοίγει την Κυριακή 7 Ιουνίου, και ξεκινάμε τις προβολές με την ταινία "Django Unchained (Τζάνγκο,ο Τιμωρός)", ένα αμερικάνικο western σε σενάριο και σκηνοθεσία Quentin Tarantino.

"Του πήραν την ελευθερία.Θα τους πάρει τα πάντα."
 Ένας Γερμανός κυνηγός επικηρυγμένων ελευθερώνει το σκλάβο Τζάνγκο για να τον βοηθήσει στον επικερδή εντοπισμό των αδελφών Μπριτλς. Μετά την επιτυχία της αποστολής δουλεύουν μαζί ως συνέταιροι και αποφασίζουν να αναζητήσουν τη γυναίκα του Τζάνγκο, η οποία είναι σκλάβα σε μια φυτεία του Νότου.

Παίζουν: Jamie Foxx, Christoph Waltz, Leonardo DiCaprio, Kerry Washington, Samuel L. Jackson


Πότε: Κυριακή 7 Ιουνίου,στις 20:00
Πού: Αθ.Μιαούλη 1 & Λεωφ.Δημοκρατίας,στην Ταράτσα