19/1/17

Το ρεύμα είναι αγαθό κι όχι εμπόρευμα // Κινητοποίηση Τετάρτη 25/01

 Συνεχίζει και εντείνεται η πολιτική εκβιασμού της ΔΕΗ προς χιλιάδες συμπολίτες μας που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους. Συνεχίζει και εντείνεται και ο εμπαιγμός της κυβέρνησης που ενώ ισχυρίζεται ότι δε θα γίνονται πλέον διακοπές ρεύματος, καθημερινά καταφθάνουν με δικαστικούς επιμελητές και ταχυδρομικώς σε συμπολίτες μας απειλές διακοπής από την εταιρεία.
 Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς! Γεμάτα τα δελτία με ειδήσεις ανθρώπων που πασχίζουν να ζεσταθούν, να μαγειρέψουν, να φωτίσουν τα σπίτια τους με πρωτόγονα μέσα κατάσταση που έχει φέρει ακόμα και νεκρούς. Λίγο καιρό πριν στην Πάτρα η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε ηλικιωμένη γυναίκα που ζει με υποστήριξη οξυγόνου, υλοποιώντας στο έπακρο τις απειλές της ότι από τον Αύγουστο θα επανεκκινούσε τη διαδικασία διακοπής ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν. Ωστόσο τότε γινόταν λόγος για οφειλέτες άνω των 3.000 ευρώ, ενώ στην πράξη δεν υπολογίζουν τίποτα και να κόβουν το ρεύμα σε οικογένειες για αστεία ποσά.
 Η περίπτωση αυτή δεν αποτελεί εξαίρεση, χιλιάδες άνθρωποι βυθισμένοι στην φτώχεια, αδυνατούν να κάνουν αυτό που στο παρελθόν θεωρούνταν δεδομένο, να είναι συνεπείς στις οφειλές τους. Πώς μπορεί άραγε ένας άνεργος, ένας χαμηλόμισθος ή ένας φτωχός συνταξιούχος να αποπληρώσει λογαριασμούς, ΕΝΦΙΑ και χαράτσια, να ανταποκριθεί στη φοροεπιδρομή, στις αυξήσεις σε ΦΠΑ, σε φόρους στα φάρμακα, καύσιμα, τσιγάρα; Ακόμα και υπό το καθεστώς ψευτορυθμίσεων, προκαταβολών και δόσεων, πώς μπορεί ένας μακροχρόνια άνεργος να εξυπηρετεί 20, 50 ή 100 δόσεις πολλών ευρώ (να πληρώνει δηλαδή με απόλυτη συνέπεια 50-100 ευρώ το μήνα για 5-10 χρόνια επιπρόσθετα στους τρέχοντες λογαριασμούς!) όταν αδυνατεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες επιβίωσης; Η περιφερειάρχης κα Δούρου που το 2014 υποσχόταν ρεύμα για όλους, ότι θα αναλάμβανε τα έξοδα επανασύνδεσης σε ανέργους, τώρα υπόσχεται 100 ευρώ το χρόνο σε όσους έκαναν διακανονισμό και τον εξυπηρετούν με συνέπεια, δηλαδή  όσοι δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στην ρύθμιση δεν θα πάρουν καμία βοήθεια. Την ίδια ώρα υπερηφανεύεται για τα πλεονάσματα του προϋπολογισμού και δίνει 28 εκατομμύρια για γήπεδα στις ΠΑΕ. Αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, αυτός είναι ο δρόμος των μνημονίων και της λιτότητας, το να είναι ζητούμενο και είδος πολυτελείας το ηλεκτρικό ρεύμα εν έτει 2017.
 Την ίδια στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά μένουν χωρίς ηλεκτρικό, ο Τσίπρας συνεχίζει να κάνει λόγο για ανάπτυξη, για κοινωνική δικαιοσύνη, αυξήσεις συντάξεων, πάγωμα χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συνεχίζοντας το τροπάριο του παράλληλου/παράλογου προγράμματος. Τι σημαίνει άραγε ανάπτυξη με 67% ανεργία στη νεολαία, μισθούς πείνας, ανασφάλιστη εργασία και συντάξεις-επιδόματα;
 Η απάντηση στην κοινωνική λαίλαπα με την οποία είμαστε αντιμέτωποι τα τελευταία χρόνια, μπορεί να είναι μόνο ο συλλογικός αγώνας, η διεκδίκηση και η αλληλεγγύη. Ως Εργατική Λέσχη Κερατσινίου -Δραπετσώνας, αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα της φτώχειας και της ανεργίας που βιώνουμε κι εμείς οι ίδιοι στις λαϊκές περιοχές του Πειραιά, σηκώνουμε το γάντι και δηλώνουμε:
ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ - ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗ, ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ
ΜΟΝΟ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

 Στην κατεύθυνση αυτή και στη βάση κρουσμάτων εκβιασμών που μας έχουν καταγγελθεί, καλούμε την Τετάρτη 25-1 στις 8:30μμ σε κινητοποίηση στη ΔΕΗ Π. Ράλλη 486, για να απαιτήσουμε να σταματήσει τώρα η τρομοκρατία, να μπλοκαριστούν οι διακοπές ρεύματος, να μειωθούν / διαγραφούν τα υπέρογκα χρέη των μακροχρόνια ανέργων.  Δε σταματάμε σε αυτό. Οργανωνόμαστε και προχωράμε σε μια σειρά από κινήσεις για να αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά ένα κίνημα μαχητικό πανελλαδικό που θα δώσει οριστική λύση στα προβλήματα αυτά.