28/11/16

Κανένα σπίτι στα χέρια Κράτους-Τραπεζίτη!

   
  Το τέλος της αποχής των δικηγόρων σε συνδυασμό με την πίεση για την περαιτέρω εφαρμογή των αναδιαρθρώσεων που προωθούν η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από κοινού και σε πλήρη σύμπνοια με τους εταίρους της ΕΕ και του ΔΝΤ έχουν ήδη από τον Σεπτέμβριο ξαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα των πλειστηριασμών ακινήτων και πρώτων κατοικιών για όσους πολίτες χρωστάνε σε τράπεζες ή στο Δημόσιο κι αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους. 
  Από την πρώτη στιγμή σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας πλήθος κόσμου, εργατικών συλλογικοτήτων, σωματείων, πολιτικών οργανώσεων και ανένταχτων αγωνιστών έσπευσε για να εμποδίσει οποιαδήποτε προσπάθεια πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και κατάφερε να τους μπλοκάρει, στέλνοντας μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο λαός δεν υποχωρεί, συνεχίζει να αντιστέκεται και θα ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Οι μαζικές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα μαχητικές κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα των πλειστηριασμών, όπως στα ειρηνοδικεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ανάγκασαν την κυβέρνηση να προωθήσει μέσω τροπολογίας της Βουλής ρύθμιση για πάγωμα των πλειστηριασμών για τους οφειλέτες προς το Δημόσιο μέχρι και τα τέλη του 2017, ενώ παράλληλα και οι συμβολαιογράφοι, βλέποντας την λαϊκή οργή και αγανάκτηση να στρέφεται κι εναντίον τους, εξήγγειλαν αποχή από τις διαδικασίες πλειστηριασμών.
  Ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις Τράπεζες, καθώς όλα τα κόκκινα δάνεια προς αυτές υπάρχει επιδίωξη να πωληθούν σε ξένα «funds». Ταυτόχρονα, οι πλειστηριασμοί όχι μόνο δεν πάγωσαν, αλλά αποτελούν όρο επιβίωσης των δεσμεύσεων και των συμφωνιών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους δανειστές γι’ αυτό και επιδιώκουν να τους συνεχίσουν με οποιοδήποτε κόστος. Είναι τόσο αποφασισμένοι και αδίστακτοι που σχεδιάζουν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων ώστε να παρακάμψουν τη λαϊκή οργή που τους βάζει φρένο.
 Εμείς θα συνεχίσουμε να τους εμποδίζουμε κάθε Τετάρτη της προσπάθειες πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας συμπολιτών μας, οι οποίοι υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης και των αντιλαϊκών πολιτικών και των μνημονιακών μέτρων λιτότητας αδυνατούν να εξοφλήσουν τα δάνεια που έχουν λάβει από τις τράπεζες και τα οποία έχουν ωστόσο πληρώσει δύο και τρεις φορές, μέσω των ανακεφαλαιοποιήσεων των τραπεζών και κάθε μέτρου σε βάρος των εργαζομένων και προς όφελος του τραπεζικού συστήματος.
 Ειδικά σε εργατολαϊκές περιοχές όπως οι γειτονιές μας, το πρόβλημα γίνεται εμφανέστερο με πλήθος λαϊκών οικογενειών να κινδυνεύουν να χάσουν την μοναδική τους κατοικία, προκειμένου να σωθούν οι τράπεζες και τα συμφέροντά τους. Την Τετάρτη 30/11/2016 στο Ειρηνοδικείο Πειραιά βγαίνει στο σφυρί από την Τράπεζα Πειραιώς το σπίτι φτωχού συμπολίτη μας, επειδή δεν μπορεί να αποπληρώσει τις οφειλές του προς εκείνη.  Χρέος όλων μας να είμαστε εκεί και να διασφαλίσουμε αυτό που εδώ και μήνες ηχεί σε όλη την Ελλάδα: «ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ»!
    Ως Εργατική Λέσχη Κερατσινίου – Δραπετσώνας καλούμε κάθε συλλογικότητα, σωματείο κι όλο τον κόσμο της περιοχής να δώσουμε μαζικό και δυναμικό «παρών», προκειμένου να αποτραπεί κι αυτός ο πλειστηριασμός όπως και κάθε επόμενος και να στείλουμε μήνυμα προς την Κυβέρνηση και τους εταίρους της ότι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας αποτελούν casus belli  για το εργατικό και ευρύτερα το λαϊκό κίνημα. 

·         Όλοι στο Ειρηνοδικείο Πειραιά στις 30/11/2016 και 15:30, όπως και κάθε Τετάρτη να μπλοκάρουμε τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας!

·         Κανένας μόνος του στην κρίση! Κανένας άνθρωπος χωρίς στέγη, ρεύμα, νερό και θέρμανση!